16.10.2014 15:13

Σαρακήνα ώρα μηδέν

ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗ ΣΑΡΑΚΗΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο Μ. ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Να συζητηθεί με τη μορφή κατεπείγοντος στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, το θέμα της τραγικής κατάστασης των πολυκατοικιών στη Σαρακήνα, ζητά ο Μ. Σκούφαλος.
Με υπόμνημα του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της ΛΑΣ αφού επιρρίπτει ευθύνες και κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για εμπαιγμό απέναντι στους ιδιοκτήτες και διαμένοντες των διαμερισμάτων, θέτει δυο βασικά ζητήματα προς το Δημοτικό συμβούλιο. Το πρώτο είναι πού θα μείνουν αυτοί οι άνθρωποι, ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα και το δεύτερο είναι πώς πώς στο μεσοδιάστημα θα φροντίσει η δημοτική αρχή να εξαλείψει εστίες μόλυνσης, επικίνδυνα σημεία.
Αναλυτικά ο Μ. Σκούφαλος αναφέρει: «Με αφορμή συμμετοχή της Λαϊκής Συσπείρωσης στο χώρο των εργατικών κατοικιών στο Βαρβάσι- "Σαρακήνα" όπως μεταφορικά ονομάζονται , αλλά δυστυχώς πρόκειται για κυριολεξία- σε σύσκεψη των κατοίκων μετά από πρόσκληση σε φορείς, διαπίστωσα την τραγική κατάσταση που βιώνουν εξ αιτίας του κυβερνητικού εμπαιγμού που υφίστανται αυτοί οι  άνθρωποι εδώ και δεκαετίες, ανεξαρτήτως εάν στην εξουσία ήταν η Χούντα, η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή σήμερα η συγκυβέρνηση των δύο τελευταίων.
Ακατάλληλα κτίρια, σοβαρές εστίες μόλυνσης, εγκατάλειψη στα στοιχειώδη.
Στο τελευταίο κομμάτι ευθύνες έχουν  οι παρελθούσες δημοτικές αρχές, αλλά ευθύνη έχει για το τι μέλλει γενέσθαι  η σημερινή δημοτική αρχή.
Βασικά υπάρχουν δύο ζητήματα που πρέπει άμεσα να εξετάσει το δημοτικό συμβούλιο σε συνεργασία με κατοίκους,  με τους εμπλεκόμενους  φορείς Περιφέρειας και υπουργείων.
Το ένα είναι πού θα μείνουν αυτοί οι άνθρωποι, ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα και  το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε ανθρώπους που πλήρωσαν για να έχουν ασφαλή σπίτια και έχουν ερείπια και το δεύτερο πώς στο μεσοδιάστημα θα φροντίσει η δημοτική αρχή να εξαλείψει εστίες μόλυνσης, επικίνδυνα σημεία με δέντρα ή απομεινάρια φωτιστικών στύλων, παλιοσίδερα στην παιδική χαρά, χορτοκοπές  κλπ.
Η συνέλευση των κατοίκων κατέληξε σε υπόμνημα που θα σας κατατεθεί, σε πρόταση για ευρεία σύσκεψη φορέων του νησιού και του κράτους με την παρουσία τους, και στη δέσμευση να ζητήσουν συζήτηση στο σώμα του ΔΣ.
Συνεπείς στα όσα δεσμευτήκαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση και με δεδομένο ότι δεν παρέστη εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής,  ζητάμε το θέμα να εισαχθεί ως επείγον στο ΔΣ».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ