6.5.2016 10:45

Σαν από αλλού

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Λες και κυβερνά άλλος, και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ , από το κυβερνών κόμμα, εκδόθηκε ανακοίνωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνεται:

"Οι αγώνες των εργαζομένων, τα πολύπλευρα κινήματα, οι διεκδικήσεις μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς είναι απαραίτητα στοιχεία για την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την επαναθεμελίωση των εργασιακών κεκτημένων τα οποία σάρωσαν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με αποκορύφωμα τις μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας πενταετίας. 


Δεν ξεχνάμε ούτε στιγμή πώς οδηγηθήκαμε ως εδώ. Δεν ξεχνάμε ποιοι είναι οι πολιτικοί υπεύθυνοι για την αποδόμηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, ποιοί οργάνωσαν και υλοποίησαν την κοινωνική καταστροφή. Μετά από πέντε χρόνια μνημονιακών πολιτικών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν ως και 55%, που με το «αμαρτωλό» PSI αποσαθρώθηκαν ασφαλιστικά ταμεία, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, ο λαός έχει βγάλει πια τα αναγκαία συμπεράσματα, δεν ξεγελιέται με κούφια λόγια και επικοινωνιακές εκστρατείες". 

Αναφέροντας κι όλα όσα πρέπει να γίνουν χωρίς καμιά επισήμανση στο γιατί δεν έχουν γίνει ως σήμερα η ανακοίνωση του κόμματος καταλήγει: "Οφείλουμε να δυναμώσουμε τους αγώνες μας, να εντείνουμε την οργάνωση στους χώρους δουλειάς. Η μάχη για ένα καλύτερο μέλλον του κόσμου της εργασίας είναι ο μόνος τρόπος απότισης τιμής σε όσους κι όσες πάλεψαν, αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν. Το χρωστάμε σε αυτούς και στις μελλοντικές γενιές".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ