22.8.2013 16:39

Σαφάρι ελέγχων και προσαγωγές από τη Γ.Α.Δ.Π. Βορείου Αιγαίου

ΜΑΖΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ 1200 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΧΙΟ, ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΣΑΜΟ

Ευρεία Αστυνομική επιχείρηση σε Χίο, Λέσβο, Σάμο, Λήμνο και Ικαρια, στα πλαίσια της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας διεξήχθη το προηγούμενο διήμερο σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι σε 1203 άτομα, εκ των οποίων 867 ημεδαποί και 336 αλλοδαποί καθώς και σε  989 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 55 άτομα, από τα οποία 35 ήταν ημεδαποί και 20 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 4 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι:

  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Νόμου «περί όπλων».
  • Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής απέλασης.

Κατά την επιχείρηση βεβαιώθηκαν 134 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 38 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 4 παραβάσεις της νομοθεσίας «για την καταπολέμηση του παραεμπορίου», 2 παραβάσεις της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών» και 1 παράβαση της νομοθεσίας «περί όπλων».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ