25.11.2019 14:41

Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ: «Να κλείσει τώρα το hotspot και να μη γίνει κανένα άλλο»

Και το Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ καλεί τους υγειονομικούς να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό

Το Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ, καλεί όλους τους  Υγειονομικούς και το λαό της Χίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-συναυλία που διοργανώνει το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Χίου   την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Βουνακίου, στο πλαίσιο Παναιγιακής ημέρας δράσης για το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό.

Λέμε όχι στη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου κλειστού τύπου για πρόσφυγες και μετανάστες, που μετατρέπει  τα νησιά μας σε φυλακές ανθρώπινων ψυχών!

Να κλείσει τώρα το HOTSPOT και να μην γίνει κανένα άλλο. Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και την χώρα.

Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες για όσο καιρό παραμένουν στο νησί. Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα πρέπει να υπάρξει για τα ασυνόδευτα παιδιά.

  • Άμεση κατάργηση  της απαράδεκτης συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας-Ελλάδας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά παρά την θέλησή τους, διαμορφώνοντας μια κατάσταση τραγική για τους ίδιους, αλλά και τους κατοίκους του νησιού μας.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες ασύλου και σε όλες τις δομές που υπάρχουν στα νησιά.
  • Να απλοποιηθούν και να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου, να χορηγούνται τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες και μετανάστες, ώστε να φτάσουν στις χώρες που επιθυμούν.
  • Να στελεχωθεί τώρα με μόνιμο προσωπικό το Νοσοκομείο της Χίου. Να υπάρχει από το Υπουργείο Υγείας το ΚΕΛΠΝΟ και το Νοσοκομείο σχέδιο για την διαχείριση όλων όσων φτάνουν στο Νοσοκομείο αναζητώντας Υπηρεσίες Υγείας. Επαναγορά του ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες, ώστε εκτός των άλλων να μπορέσει να πραγματοποιηθεί ο απαιτούμενος εμβολιασμός των παιδιών.
  •  24ωρο φυσική παρουσία πιστοποιημένων διερμηνέων μέσα στο Νοσοκομείο.
  • Στελέχωση και εξοπλισμός ιατρείου μέσα στο HOTSPOT υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

Tags: ΣΕΣΝΟΧ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ