31.3.2016 11:53

Ρίγες ….παντού!!

Αν κάτι θα χαρακτηρίσει το φετινό καλοκαίρι όπως και την ανοιξιάτικη κολεξιόν αυτό είναι η... ρίγα. Οι ρίγες τρύπωσαν στην γκαρνταρόμπα μας από τον χειμώνα αλλά με τα σχέδια των μόδιστρων για την άνοιξη και το φετινό καλοκαίρι, φαίνεται ότι θα... μείνουν και μάλιστα σε πρωτοκαθεδρία!

Κάθετες, οριζόντιες, λοξές φαρδιές ή εξαιρετικά λεπτές, οι ρίγες ήρθαν για να μας ζαλίσουν! Έχουν αγαπηθεί εδώ και χρόνια τόσο από τους σχεδιαστές όσο και από τους fashionistas.

 

Αξία όμως έχει να σημειωθεί και η ιστορία της κλασσικής μαρινιέρας- ρίγας αλλά και η πορεία της στην ιστορία της μόδας. Προέρχεται από τη γαλλική λέξη “marine” που σημαίνει θάλασσα και περίπου το 1820 ξεκίνησαν όλα, όταν οι Γάλλοι ναυτικοί διάλεξαν ως μέρος της ενδυμασίας τους μπλούζες με λεπτές ή χοντρές ρίγες έτσι ώστε να εντοπίζονται ευκολότερα όταν πέφτουν στην θάλασσα. Στη δεκαετία του 30’ η μαρινιέρα έγινε ένα από τα αγαπημένα κομμάτια του ανδρικού ντυσίματος και καθιερώθηκε ως αντικείμενο υψηλής ραπτικής από τον οίκο Channel.

Οι επιλογές στο navy look είναι από το olas και την εταιρεία MOUTAKI

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ