19.11.2015 6:55

REUTERS: Σύλληψη Σύρου με χιώτικο διαβατήριο στην Ονδούρα

Μια περίεργη υπόθεση με ελληνικά διαβατήρια, ανάμεσά τους κι ένα Χιώτικο με στοιχεία Κων/νος Μαρινάκης, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή Σύρων υπηκόων ερευνούν οι διωκτικές αρχές της Ονδούρας. 

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters πέντε Σύροι, οι οποίοι επεδίωκαν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, κρατούνται και ανακρίνονται από τις αρχές της λατινοαμερικανικής χώρας, καθώς είχαν στην κατοχή τους τα κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι πέντε έφτασαν στη χώρα με πτήση από το Ελ Σαλβαδόρ και σκοπός τους ήταν να κατευθυνθούν στα σύνορα με την Γουατεμάλα. 

Στα διαβατήρια είχαν αλλαχθεί οι φωτογραφίες με άλλες, με τα πρόσωπα των Σύρων κατόχων τους. 

Οι αστυνομικές αρχές της Ονδούρας προσθέτουν πάντως ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σύνδεση της υπόθεσης με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα. 

Την περασμένη Παρασκευή ακόμη ένας Σύρος συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ονδούρας έχοντας στην κατοχή του ελληνικό διαβατήριο. 

 

 http://www.thetoc.gr/

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ