18.9.2012 9:25

Ραντεβού με το πρόβλημα σε δυο μήνες

 
Ένα κακοπαιγμένο  επαναλαμβανόμενο σίριαλ τείνει να μετατραπεί η κατάσταση με την συγκοινωνία. Μια δόση από τα πολλά ωφελούμενα έλαβαν οι συγκοινωνιακοί φορείς και επιστρέφουν στα δρομολόγια τους.
Ποιον κοροϊδεύουν; Τους επιβάτες, τους προμήθευες τους ή τους ίδιους τους εαυτούς τους; Σε ένα μήνα η κατάσταση δεν θα έχει φτάσει ξανά στο απροχώρητο; Πιστεύει κανείς ότι θα έχει ομαλοποιηθεί η ροή των οφειλών προς τα ΚΤΕΛ ή ενδιάμεσα οι υποχρεώσεις τους δεν θα φουσκώσουν και πάλι; Λύση υπάρχει αλλά απαιτεί όραμα, τόλμη και μια άλλη διοίκηση. Είναι απαραίτητο τα ΚΤΕΛ να μην εξαρτούν μονολιθικά την επιβίωσή τους από τα μαθητικά δρομολόγια. Να πάψουν να λειτουργούν ως κρατικοδίαιτοι φορείς. Να επιδιώξουν σταδιακά να αυξήσουν το μερίδιο των εισιτηρίων στο συνολικό τους τζίρο, ώστε να μην καταρρέει το ταμείο τους κάθε φορά που το κράτος καθυστερεί τις δικές τους καταβολές. Η λύση αυτή φυσικά σημαίνει ανατροπές στη συνολική φιλοσοφία που σήμερα διέπει τη διοίκηση του και ρίξεις με τις νοοτροπίες του περασμένου αιώνα, οι οποίες κυριαρχούν. Είναι σε θέση να το πετύχουν; Φοβάμαι πως όχι. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ