19.6.2015 10:09

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας - Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές των βορείων προαστίων

Ο καιρός για σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου περιλαμβάνει τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, φαινόμενα που μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές και ιδιαίτερα στα ορεινά.



Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 19 έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 28 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, αλλά στις Κυκλάδες και στην Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση του καιρού στη συνέχεια με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή σημαντική εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα βροχής και καταιγίδας κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησια ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενίσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 τοπικά 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενίσουν. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το μεσημέρι.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Χαλκιδική:Kινδύνευσαν κάτοικοι και οδηγοί στο Ωραιόκαστρο


Άνοιξαν οι ουρανοί, έκλεισαν τα φρεάτια στο Ωραιόκαστρο. Δεν είχαν ξαναδεί τέτοια νεροποντή έλεγαν οι κάτοικοι ωστόσο τα χώματα όπως καταγγέλουν από ένα ημιτελές έργο της ΕΥΑΘ στην περιοχή παρασύρθηκαν από τα νερά και βούλωσαν οι υπόνομοι με αποτέλεσμα τα νερά να γυρίσουν μέσα στα σπίτια.

Δείτε τι επικρατούσε στον κεντρικό δρόμο του Ωραιοκάστρου την ώρα τς καταιγίδας

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ