4.4.2016 17:29

Ρ. Δημοπούλου: «Ένοιωσα σα να μην είμαι Ελληνίδα…» [ΒΙΝΤΕΟ]

Η ΧΙΩΤΙΣΣΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπεύθυνου φορέα και προσώπου  θα υποβάλλει η οικογένεια  Δημόπουλου για το σοβαρό τραυματισμό της Βιέρας (Ρούλας) και τον ξυλοδαρμό του γιου της Γιώργου από τα ΜΑΤ, στα επεισόδια που έγιναν στα Ταμπάκικα το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μεταφοράς και στέγασης  170 παράτυπων μεταναστών από τις εγκαταστάσεις κράτησης της ΒΙΑΛ στο κτίριο του πρώην βυρσοδεψείου Ζαφειράκη.

 Ταυτόχρονα όμως καταλογίζει αδιαφορία στις  Τοπικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον  τόσο πριν όσο και μετά τα επεισόδια και τους τραυματισμούς. Με ψύχραιμη σκέψη, μετά το πρώτο σοκ,  υποψιάζονται  ότι το επεισόδιο ήταν προσχεδιασμένο για να τρομοκρατήσουν  όσους σκέπτονται να αντιδράσουν στους σχεδιασμούς τους.

Απρόκλητη

«Θα καταφύγουμε κατά παντός υπευθύνου για τη δικαίωση της μητέρας μας, των ηλικιωμένων και των μικρών παιδιών που χτυπήσανε αναίτια», λένε ο Γιώργος και ο Πέτρος. Χαρακτηρίζουν την επέμβαση των ΜΑΤ απρόκλητη, εναντίον οκτώ ατόμων, που ήταν πέντε  γυναίκες - τρία κορίτσια και δύο ηλικιωμένες - και τρεις άνδρες, που δεν είχαν πρόθεση να  διαπληκτιστούν με κανένα.

«Προσπάθησαν  να μας παραπλανήσουν για να τους  βάλουν μέσα χωρίς  την παρουσία μας  και όταν τους παρακαλέσαμε να μην τους βάλουν στο κτίριο έφεραν τα ΜΑΤ και μας χτύπησαν», συμπληρώνει ο Πέτρος.

Ποια μάνα…

Η μητέρα τους διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο και  από χτες το μεσημέρι  νοσηλεύεται κλινήρης στο σπίτι, με βαριά θλαστικά τραύματα στο πόδι. Τα σώματα του Γιώργου και των άλλων δύο γειτόνων είναι μαστιγωμένα από τα χτυπήματα.

«Είδα να χτυπούν το γιο μου και πήγα να τον προφυλάξω. Με πέταξαν κάτω και με χτυπούσαν, ενώ τους έλεγαν ότι είμαι χειρουργημένη πριν από λίγες μέρες. Ποια μητέρα δεν θα προσπαθούσε να σώσει το γιο της… Ένοιωσα  σα να μην είμαι Ελληνίδα, με χτυπούσαν Έλληνες αστυνομικοί  χωρίς αιτία…»

Απάντηση

Με παράπονο απαντούν σε αυτούς που  τους χαρακτήρισαν ρατσιστές και  φασίστες, ότι δεν διαμαρτύρονται  για  τη στέγαση των ανθρώπων, την οποία θεωρούν αυτονόητο ανθρωπιστικό καθήκον, αλλά για την έλλειψη κρατικής οργάνωσης, που έχει επιπτώσεις στη ζωή και των δύο πλευρών.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ