12.2.2014 9:35

Πυρά ΟΛΜΕ κατά υπ. Παιδείας για τα περί επιμήκυνσης του σχολικού έτους

Βολές κατά του Κ. Αρβανιτόπουλου, με αφορμή δηλώσεις του ότι εξετάζεται επιμήκυνση του σχολικού έτους  εξαπολύει η ΟΛΜΕ, κατηγορώντας τον υπουργό Παιδείας ότι «εξακολουθεί να αιφνιδιάζει και να προκαλεί την εκπαιδευτική κοινότητα λαμβάνοντας αποφάσεις ερήμην της».
Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «υποκριτικό» το ενδιαφέρον του υπουργού για τη διάρκεια του σχολικού έτους όταν, όπως σημειώνει, «με δική του ευθύνη και καταστρατηγώντας ακόμα και τους υπάρχοντες νόμους, αφήνει σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς για αρκετούς μήνες και χάνονται έτσι χιλιάδες ώρες μαθημάτων ακόμα και πανελλαδικώς εξεταζόμενων».
Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, «η επιμήκυνση του σχολικού έτους δεν εντάσσεται σε μια προσπάθεια για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά περισσότερο συνδέεται με την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων όπως φάνηκε και από τη συζήτηση για την λεγόμενη ‘Λευκή Εβδομάδα’».
Οι εκπρόσωποι των καθηγητών κατηγορούν επίσης τον κ. Αρβανιτόπουλο ότι «συγχέει σκόπιμα δύο διαφορετικές έννοιες, το σχολικό έτος και το διδακτικό … θέλοντας προφανώς να δημιουργήσει εντυπώσεις». Όπως επισημαίνουν, τόσο η διάρκεια του σχολικού έτους όσο και η διάρκεια των σχολικών διακοπών και αργιών στην Ελλάδα «ακολουθούν τον αντίστοιχο μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε.», ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε ό,τι αφορά τη διάρκεια του διδακτικού έτους «που δεν διαφέρει σημαντικά από ό,τι παρατηρείται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Ωστόσο, εξηγούν, η διάρκειά του εμφανίζεται μικρότερη από τον αντίστοιχο μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ «λόγω του εξετασιοκεντρικού χαρακτήρα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος».
πηγη: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ