6.2.2015 11:10

«Ψήνεται» μεγάλη δωρεά για την παλιά πτέρυγα του «Σκυλιτσείου»

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Γ. ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δεν τρέφει αυταπάτες ότι θα παραμείνει στη θέση του για πολύ. Οι πιο κοντινοί συνεργάτες του, άλλωστε, γνωρίζουν κιόλας ότι δεν είναι στις επιδιώξεις του. Το Γ. Επιτροπάκη στη διοίκηση του «Σκυλιτσείου» κρατά αποκλειστικά η επιθυμία του, πριν φύγει, να έχει αφήσει πίσω του θητεία που δεν θα περνά απαρατήρητη σαν κάποιες άλλες.

Εξ’ αρχής, μόλις πάτησε στο Νοσοκομείο, έθεσε στόχο την ανακαίνιση της παλιάς πτέρυγας του, της πρώην Παθολογικής. Έπεσε βέβαια πάνω στην εποχή που κάθε νύξη για χρηματοδότηση νέου έργου ακούγεται ως ένα ξεκαρδιστικό ανέκδοτο. Δεν το έβαλε κάτω. Με αιματηρή οικονομία και, προφανώς, προσέλκυση μικρών δωρεών, έβαλε μπρος το μεγάλο στόχο. Όσοι περνούν απ’ το «Σκυλίτσειο» βλέπουν ότι το έργο έχει ήδη προχωρήσει αρκετά, με το ερωτηματικό πού θα βρεθούν οι υπόλοιποι πόροι ολοκλήρωσής του να είναι ωστόσο αναπάντητο.

Με πατημασιές … γάτας ο διοικητής έχει κάνει μια μεγάλη προεργασία ώστε σύντομα το Νοσοκομείο να δεχτεί μια σημαντική δωρεά. Το ύψος της δεν είναι σε θέση να το προσδιορίσει, υπολογίζει όμως ότι θα είναι εξαψήφιου αριθμού.

Οι επαφές του διοικητή είναι με ένα από τα μεγαλύτερα Ιδρύματα της χώρας, το οποίο δείχνει να έχει αρχικά πεισθεί πως μέρος της κοινωνικής προσφοράς του αξίζει να διοχετευτεί σε ένα νοσοκομείο της νησιωτικής Ελλάδας. Στις σκέψεις μάλιστα του Γ. Επιτροπάκη είναι να προταθεί από τη διοίκηση του «Σκυλιτσείου» να δοθεί το όνομα του δωρητή στην επισκευασμένη πτέρυγα. Πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό στήνει μια παντοτινή γέφυρα επαφής του Νοσοκομείου μας με το Ίδρυμα. Αν μάλιστα προφτάσει να ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών και η δωρεά ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, και μόνο από το όνομα του Ιδρύματος θα αντιληφθούμε όλοι τη σημασία της υπόθεσης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ