6.2.2015 13:10

ΨΑΡεύουν ιδέες

ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ, ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Με πρωτοβουλία του Δήμου Ψαρών, έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το πρόγραμμα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του δήμου Ψαρών για το 2015. Μέσω του φόρουμ στην ιστοσελίδα του δήμου Ψαρών (www.dimospsaron.gr), οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν διαβάζοντας το έντυπο του προγράμματος όπως έχει ήδη διαμορφωθεί και να καταθέσουν προτάσεις, σχόλια και παρατηρήσεις με στόχο την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου, μέσα από τον οποίο θα προκύψουν οφέλη για τον τελικό σχεδιασμό του προγράμματος τουριστικής προβολής και ανάπτυξης για τα Ψαρά.

«Είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται από το Δήμο Ψαρών η ροή επικοινωνίας  από τους πολίτες – δημότες προς τα όργανα λήψης αποφάσεων του Δήμου με τη χρήση του φόρουμ για δημόσιο διάλογο, στην ιστοσελίδα του δήμου Ψαρών. Στόχος μας είναι να δυναμώσουμε τη συμμετοχή των πολιτών και στην αύξηση της συμμετοχικότητας στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Η ανάγκη του κόσμου και ιδιαίτερα των τοπικών κοινωνιών στις διαδικασίες της δημόσιας πολιτικής είναι σήμερα αποδεκτή τόσο στο διεθνές επίπεδο όσο και στην Ελλάδα»,  δηλώνει στον «π» ο δήμαρχος Κώστας Βρατσάνος .

Άνοιγμα στην κοινωνία

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος, η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται πλέον σε όλα τα   θέματα για τα οποία πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, όπως το τεχνικό πρόγραμμα,  ο προϋπολογισμός, οι διάφορες κανονιστικές αποφάσεις και πολλά άλλα.

«Η εδραίωση του θεσμού της δημόσιας διαβούλευσης προϋποθέτει τη συνειδητοποίηση των οφελών της διάχυσης της πληροφορίας και της κοινωνικής συναίνεσης για την καλύτερη λειτουργία της διοίκησης στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ