21.5.2015 14:02

«Ψαλίδι» στα επιδόματα και την «προσωπική διαφορά» στο νέο μισθολόγιο του Δημοσίου από το 2016

Στόχος είναι η καταβολή ίσης αμοιβής για υπαλλήλους που ανήκουν στον ίδιο κλάδο, διαθέτουν τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία

Σταδιακή περικοπή της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν 66.000 δημόσιοι υπάλληλοι, κατάργηση των μη μισθολογικών παροχών που αποδίδονται σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο, δημιουργία ειδικού μισθολογίου για τους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών και καταβολή υψηλότερων επιδομάτων για όσους κατέχουν θέσεις ευθύνής είναι οι τέσσερις βασικές αλλαγές που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων για τη σύνταξη του νέου μισθολογίου, το οποίο αναμένεται να ισχύσει από το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος» η λήψη μέτρων για παερμβάσεις στο μισθολόγιο του Δημοσίου με αναδιάρθρωση των μισθών και του βαθμολογίου αποτελεί ένα από τα θέματα που εξακολουθούν να θέτουν τα τεχνικά κλιμάκια.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της αντιπροτείνει την παρέμβαση σε επιδόματα και την λεγόμενη «προσωπική διαφορά» διαφωνώντας με τη μείωση μισθών.

Στόχος είναι η καταβολή ίσης αμοιβής για υπαλλήλους που ανήκουν στον ίδιο κλάδο, διαθέτουν τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία. Η παρέμβαση αυτή αφορά κυρίως τους 66.000 υπαλλήλους σε υπουργεία όπως το Οικονομικών ή το Αγροτικής Ανάπτυξης που εξακολουθούν να λαμβάνουν την «προσωπική διαφορά». 

Στο τραπέζι βρίσκεται, τέλος, και η πρόταση για δημιουργία ειδικού μισθολογίου για τους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών όλων των υπουργείων και των εποπτευόμενων οργανισμών με την ενσωμάτωση του αντίστοιχου επιδόματος ισολογισμού που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους του ιδιωτικού τομέα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ