11.2.2016 10:42

Πρότυπη βάση ετοιμότητας στη Χίο από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και την Ολλανδική Οργάνωση KNRM

Στη δημιουργία πρότυπης βάσης ετοιμότητας στη Χίο προχωρά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (www.hrt.org.gr) με τη συνδρομή της Ολλανδικής οργάνωσης KNRM (www.knrm.nl), σε μια κοινή προσπάθεια να ενισχυθεί η διασωστική δύναμη στο νησί, ειδικά σε ότι αφορά τη διάσωση στη θάλασσα και όχι μόνο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που γεννήθηκε από την ανάγκη επιχειρησιακής εθελοντικής παρουσίας στην περιοχή της Χίου, προκειμένου να βοηθηθούν οι τοπικές λιμενικές αρχές στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης με στόχο να σωθούν ακόμα περισσότερες ανθρώπινες ζωές. Στην κατεύθυνση αυτή και στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της βοήθειας της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Θαλάσσια Διάσωση (International Maritime Rescue Federation, http://international-maritime-rescue.org/) η ΕΟΔ ενώνει τις δυνάμεις της με την KNRM, που είναι μία από τις παλαιότερες και πιο έμπειρες οργανώσεις με δράση στη θαλάσσια διάσωση στην Ολλανδία. Η KNRM θα μεταφέρει όλη την τεχνογνωσία της και τον αρχικό εξοπλισμό για τη δημιουργία αυτής της πρότυπης βάσης ετοιμότητας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ολλανδική οργάνωση προγραμματίζει να αποστείλει στις αρχές του Μάρτη στη Χίο δύο σύγχρονα σκάφη, μαζί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό των διασωστών, τα οποία θα συνδράμουν στο έργο του Λιμενικού Σώματος, καθώς επίσης και εκπαιδευτές, οι οποίοι θα εκπαιδεύσουν τα νέα υποψήφια μέλη στο χειρισμό των σκαφών, αλλά και, γενικότερα, σε διαδικασίες θαλάσσιας διάσωσης. Παράλληλα, σε δεύτερο χρόνο, εθελοντές – εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα πραγματοποιήσουν σειρά εκπαιδεύσεων και στις υπόλοιπες θεματικές ενότητες που αφορούν τη διάσωση.

Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η KNRM έχουν συνοδοιπόρο και αρωγό από την πρώτη στιγμή το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», όπως επίσης και τις αρχές του νησιού, οι οποίες έχουν ήδη συναντηθεί με το ΔΣ της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και τους εκπροσώπους της Ολλανδικής KNRM.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η KNRM προσκαλούν όλους τους πολίτες της Χίου να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, να δραστηριοποιηθούν εθελοντικά στο νησί και να γίνουν μέλη της μεγάλης οικογένειας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, προσφέροντας βοήθεια στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Όσοι ενδιαφέρονται να στελεχώσουν ως εθελοντές τη βάση ετοιμότητας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της KNRM, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Παντελή Μωυσάκη στο 6946 877977 ή στο panmoses@yahoo.gr.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ