5.1.2017 10:15

Το πρώτο μηχάνημα διευκόλυνσης πρόσβασης των Α.με.Α στις παραλίες, παρέλαβε ο Δήμος

Το πρώτο μηχάνημα διευκόλυνσης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, παρέλαβε το πρωί της Τετάρτης ο Δήμος Χίου. Πρόκειται για το «Seatrac» ένα σύστημα που διαθέτουν ελάχιστοι δήμοι στην Ελλάδα και το οποίο βοηθάει τα Α.με.Α. να μπουν στη θάλασσα μαζί με το αναπηρικό τους αμαξίδιο και χωρίς τη βοήθεια άλλου ατόμου.

Το «Seatrac» μαζί με τα δύο αναπηρικά αμαξίδια θαλάσσης που αγοράστηκαν πρόσφατα, θα είναι διαθέσιμα από την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου, μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό των παραλιών που προμηθεύεται η Μονομετοχική Αξιοποίησης Ακινήτων Δήμου Χίου Α.Ε.

Όπως ανέφερε στον «π» ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς δεν έχει ακόμα αποφασιστεί σε ποια παραλία θα τοποθετηθεί ο μηχανισμός αφού η απόφαση θα ληφθεί στις αρχές του καλοκαιριού αφού πρώτα γίνει εκτίμηση των παραλιών, του αριθμού των οφελούμενων αλλά και της εγγύτητας των παραλιών. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ