Κοινωνία

16/10/15 9:52

τελ. ενημ.: 16/10/15 9:52

Το πρώτο hot spot για πρόσφυγες στη Λέσβο επισκέπτεται ο Μάρτιν Σουλτς

Το πρώτο ελληνικό hot spot για τους πρόσφυγες, θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες στο προαναχωρησιακό κέντρο της Μόριας στη Λέσβο.

Εκεί θα βρεθούν σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο έλληνας επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, πρόεδρος του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ Ζαν Ασελμπορν.

Μαζί τους θα είναι ο διευθυντής τη FRONTEX, Φαμπρίς Λεγγέρι και ο εισηγητής της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αντρέα Ριγγόνι.

Στο hot spot θα γίνεται η εγγραφή, η ταυτοποίηση, η δακτυλοσκόπηση και η ενημέρωση των εισερχομένων, ο διαχωρισμός τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και σε αιτούντες άσυλο.

Θα οργανώνονται, επίσης, οι επιχειρήσεις προώθησης του καθενός προς τις ευρωπαϊκές χώρες ή επαναπατρισμού στις χώρες προέλευσής τους.

Τους ευρωπαίους αξιωματούχους θα συνοδεύουν ο αναπληρωτής γγ του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος και η προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση