16.10.2015 9:52

Το πρώτο hot spot για πρόσφυγες στη Λέσβο επισκέπτεται ο Μάρτιν Σουλτς

Το πρώτο ελληνικό hot spot για τους πρόσφυγες, θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες στο προαναχωρησιακό κέντρο της Μόριας στη Λέσβο.

Εκεί θα βρεθούν σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο έλληνας επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, πρόεδρος του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ Ζαν Ασελμπορν.

Μαζί τους θα είναι ο διευθυντής τη FRONTEX, Φαμπρίς Λεγγέρι και ο εισηγητής της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αντρέα Ριγγόνι.

Στο hot spot θα γίνεται η εγγραφή, η ταυτοποίηση, η δακτυλοσκόπηση και η ενημέρωση των εισερχομένων, ο διαχωρισμός τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και σε αιτούντες άσυλο.

Θα οργανώνονται, επίσης, οι επιχειρήσεις προώθησης του καθενός προς τις ευρωπαϊκές χώρες ή επαναπατρισμού στις χώρες προέλευσής τους.

Τους ευρωπαίους αξιωματούχους θα συνοδεύουν ο αναπληρωτής γγ του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος και η προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ