12.9.2015 9:37

Πρώτη φορά αριστερά στην εκπαίδευση

Τα πολλά κενά που υπάρχουν στη εκπάιδευση τις ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών που εμφανίζονται όπως επισημαίνεται για πρώτη φοράσε τόσο μεγάλο βαθμό, καυτηριάζει με ανακοίνωση της η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Σε αυτήν αναφέρεται: 

Εύλογα αναρωτιέται η Χιακή κοινωνία για τα κενά που παρουσιάστηκαν, σήμερα, πρώτη μέρα του σχολικού έτους, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η απερχόμενη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατάφερε το απόλυτο μπάχαλο στην εκπαίδευση. Απέτυχαν ακόμη και να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά με στοιχειωδώς καλές προϋποθέσεις.

Πως μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η αναποτελεσματικότητα;

Αναδεικνύεται ακόμη και σε αυτή την περίπτωση η διαχειριστική ανεπάρκεια της απερχόμενης κυβερνήσεως και το έλλειμμα ικανότητας αντιμετώπισης τόσο σημαντικών για την εκπαίδευση ζητημάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες μας πληροφορίες από τα σχολεία της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών, τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ξεπερνούν τους περίπου 100 εκπαιδευτικούς, στα σχολεία ειδικής αγωγής τα κενά ξεπερνούν τους 50 εκπαιδευτικούς και αντίστοιχα παραμένουν δεκάδες κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις στα σχολεία των Οινουσών και των Ψαρών.

Οι ελλείψεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα από τη Δευτέρα να μη λειτουργήσει κανένα ολοήμερο δημοτικό και κανένα ολοήμερο νηπιαγωγείο στο νομό Χίου, ενώ ένας σημαντικός αριθμός πρωινών δημοτικών και νηπιαγωγείων θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο.

Σε όλη την Ελλάδα:

  • Για πρώτη φορά υπάρχουν εντελώς κλειστά νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία σε αρκετούς νομούς.
  • Για πρώτη φορά την ημέρα του αγιασμού οι αναπληρωτές κάνουν ακόμη αιτήσεις για να προσληφθούν τον Οκτώβριο.
  • Για πρώτη φορά το Υπουργείο ομολογεί ότι 6000 από τα 25000 κενά δεν θα καλυφθούν ως το τέλος της χρονιάς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ