22.9.2014 12:29

Πρώτα διαβούλευση και μετά σταθμός μεταφόρτωσης

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΟΦΙΝΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΓΙΑ Σ.Μ.Α. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα από τα παλιά έρχεται η νέα δημοτική αρχή του Μ. Βουρνού που καλείται να λύσει τον γόρδιο δεσμό της δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε έκταση περιφερειακά της πόλης, εξοικονομώντας χρήματα αλλά και πολύτιμες εργατοώρες.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ η απερχόμενη Δημοτική Αρχή λίγο πριν παραδώσει τα ηνία στον Μ. Βουρνού είχε ξεκινήσει διαδικασίες αδειοδότησης προκειμένου να δημιουργηθεί ο Σ.Μ.Α. στην περιοχή εν αγνοία των κατοίκων και του τοπικού συλλόγου.
Παρότι με απόφασή του το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε λάβει σαφή θέση που έθετε τέλος στην επιχειρούμενη εγκατάσταση ΣΜΑ στον Κοφινά, φαίνεται ότι οι βουλές της παράταξης του Π. Λαμπρινούδη ήταν διαφορετική.
Ο νέος χώρος
Χωρίς να αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τον νέο χώρο, ο νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης ανέφερε ότι ήδη ο Δήμος έχει προχωρήσει στην τοπογραφική αποτύπωση του χώρου ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της νέας περιοχής που επιλέχθηκε για τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «π» πρόκειται δημοτική έκταση και πάλι στον Κοφινά που δεν είναι ορατή από τον δρόμο και μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της πόλης.
Μάλιστα η διαδικασία δημιουργίας ΣΜΑ στο συγκεκριμένο χώρο ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες της δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη με τον τότε αντιδήμαρχο Ν. Μαρτάκη να ρυθμίζει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.
«Πρώτα διαβούλευση»
Όπως ήταν αναμενόμενο οι εν αγνοία των κατοίκων κινήσεις δημιούργησαν ήδη τις πρώτες αντιδράσεις με τον εκπρόσωπο των Κοφινούσων Γ. Μανάρα να τονίζει ότι η συγκεκριμένη έκταση που πάει να δημιουργηθεί ο Σ.Μ.Α. αποτελεί αναδασωτέα περιοχή με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατίας.
Ωστόσο όπως είπε χαρακτηριστικά οι προθέσεις τους είναι να βοηθήσουν τη νέα Δημοτική Αρχή στη βάση όμως μίας σωστής διαβούλευσης από την οποία θα προκύψουν και τα σχετικά οφέλη για τον Κοφινά.
«Ήδη είχαμε μία πρώτη επαφή με τον κ. Βουρνού που μας ζήτησε τη βοήθειά μας για τον ΣΜΑ. Δεν είμαστε αρνητικοί αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Κοφινάς δεν είναι το καλάθι των απορριμμάτων της πόλης. Εδώ και χρόνια δεν ακούσαμε κάτι καλό. Συνέχεια ζητάνε χωρίς να δίνουν. Δεν ακούσαμε ούτε για το γήπεδο αλλά ούτε και για την αξιοποίηση του Λωβοκομείου. Να ανοίξει ο διάλογος κι εμείς θα βοηθήσουμε και με το παραπάνω», ανέφερε ο κ. Μανάρας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ