9.1.2017 11:14

Προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών αλλά αλλού

Την ώρα που στο "Σκυλίτσειο" πανηγυρίζουν για τις επιπλέον προσλήψεις ιατρικού και άλλου προσωπικού, στα χωριά η κατάσταση παραμένει στάσιμη.

Στην προκήρυξη οκτώ νέων θέσεων ειδικευμένων γιατρών (γενικής ιατρικής ή παθολογίας) σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία προχώρησε η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου αφήνοντας έξω από αυτά τα  Πολυδύναμα Ιατρεία της Χίου (Βολισσός, Οινούσσες, Ψαρά).

Η προκήρυξη αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά, η πρώτη είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο και περιελάμβανε 12 θέσεις και προφανώς επαναπροκηρύσσονται οι υπόλοιπες όπου δεν υπήρχε ενδιαφέρον για να καλυφθούν.

Απορία προκαλούν τα αίτια της απουσίας των πολυδύναμων ιατρείων της Χίου, όταν και εκφρασμένο ενδιαφέρον από γιατρούς να καλύψουν τις θέσεις υπάρχει και αναγκαιότητα στελέχωσης αυτών των ιατρείων.

Οι θέσεις των ειδικευμένων γιατρών γενικής ιατρικής ή παθολογίας, είναι 5ετούς θητείας άρα περισσότερο επιθυμητές για τους γιατρούς αλλά και τους κατοίκους των χωριών που θα έχουν για 5 χρόνια ένα ειδικευμένο γιατρό κι όχι κάποιον που για ένα χρόνο κάνει το αγροτικό του και στη συνέχεια φεύγει.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ