24.8.2015 15:14

«Προσαρμόζουν» τον Κήπο στις ανάγκες των προσφύγων [ΦΩΤΟ]

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ, ΝΤΟΥΖΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Την άμεση παρέμβαση του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας προκάλεσε ο συνωστισμός περίπου 500 μεταναστών στον Δημοτικό Κήπο, που συνεχίζουν και παραμένουν στο νησί εξαιτίας της έλλειψης εισιτηρίων προς τον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γ. Μπελέγρη ο Δήμος έχει ήδη προνοήσει προκειμένου να αυξηθούν οι κάδοι απορριμμάτων εντός του Κήπου ενώ το πρωί της Τρίτης συνεργεία θα τοποθετήσουν επιπλέον δύο παροχές νερού στις δημόσιες τουαλέτες αφού οι ανάγκες για νερό έχουν αυξηθεί υπέρμετρα.

Επιπλέον αποφασίστηκε οι δημόσιες τουαλέτες να παραμένουν ανοιχτές μέχρι αργά το βράδυ για τις ανάγκες των μεταναστών.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια θα διαθέσει ένα συνεργείο Καθαρισμού προκειμένου να διατηρεί τον Δημοτικό Κήπο καθαρό έως την αποχώρηση των μεταναστών ενώ θα διαθέσει και 5 χημικές τουαλέτες. Σε ότι αφορά στις ανάγκες των μεταναστών για μπάνιο η Περιφέρεια θα τοποθετήσει δύο παροχές νερού έξω από τις δημόσιες τουαλέτες.

Τέλος η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες Χίου «Λάθρα;» διέθεσε συγκεκριμένο ποσό σε ιδιώτη προκειμένου με το βυτίο του να τροφοδοτεί με νερό το κτήριο των τουαλετών του Κήπου καθότι οι παροχές που υπάρχουν σήμερα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων που αναγκαστικά θα διαμείνουν εκεί μέχρι τέλος της εβδομάδας. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ