20.6.2015 11:00

Προωθείται η κατάργηση της ρύθμισης για ένταξη του ΤΕΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ

Κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων που είχαν ξεσηκώσει πέρυσι θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των αστυνομικών και προέβλεπαν ένταξη του κλάδου επικουρικής ασφάλισης του Ταμείου των ενστόλων (ΤΕΠΑΣΑ) στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όπως και συντελεστή βιωσιμότητας για τα εφάπαξ τους προωθεί η κυβέρνηση.

Ο αν. υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Ρωμανιάς, συναντήθηκαν χθες με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των αστυνομικών και τους ενημέρωσαν πως με νομοθετική ρύθμιση θα δοθεί νέα παράταση, μέχρι 31 Οκτωβρίου φέτος, στην εφαρμογή της διάταξης η οποία προέβλεπε υποχρεωτική ένταξη του κλάδου επικούρισης του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ από 1/1/2015 ή μετατροπή του σε επαγγελματικό Ταμείο (ΝΠΙΔ). Υπενθυμίζεται πως είναι η τρίτη παράταση που δίνεται (αρχικά μέχρι τον Φλεβάρη του 2015 και ακολούθως μέχρι τέλος του τρέχοντος Ιουνίου).

Ενημέρωση
Οι Δ. Στρατούλης και Γ. Ρωμανιάς ενημέρωσαν την ΠΟΑΣΥ πως θα συνεχιστεί μέχρι τον Οκτώβρη ο διάλογος με τις ομοσπονδίες των ενστόλων ώστε να προωθηθεί η κατάργηση αυτής της νομοθετικής ρύθμισης. Στόχος των ενστόλων είναι το ΤΕΑΠΑΣΑ να παραμείνει αυτοτελές ταμείο, καθώς μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά, ενώ αν μετατραπεί σε ΝΠΙΔ οι παροχές του αναμένεται να μειωθούν.

Ταυτόχρονα θα προωθηθεί άμεσα νομοθετική διάταξη για την κατάργηση του δείκτη βιωσιμότητας στις εφάπαξ παροχές τους, η οποία αν εφαρμοζόταν θα οδηγούσε σε μειώσεις τους από 30% έως 80%. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, περίπου 250 αστυνομικοί, που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης από τον Αύγουστο του 2014 και μετά, έχουν σήμερα πλήρη φάκελο αλλά περιμένουν για το εφάπαξ βοήθημα, λόγω της εκρεμότητας που υπάρχει με τον μαθηματικό τύπο υπολογισμού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ