7.8.2013 11:12

Προφυλακιστέος ο 72χρονος Γερμανός κατάσκοπος (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, κρίθηκε ο 72χρονος Γερμανός κατάσκοπος που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα εντός της οικίας του στα Αρμόλια έπειτα από έφοδο του Α.Τ. Μαστιχοχωρίων.

Ο ηλικιωμένος κατέθετε από χθες το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα αποδεχόμενος σύμφωνα με τον δικηγόρου Γ. Ράγκο όλες τις κατηγορίες περί κατασκοπίες αφού τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι του δεν άφηναν ιδιαίτερα περιθώρια ελιγμών.

Σύμφωνα με τον κ. Ράγκο ο ίδιος έδειξε από την αρχή διάθεση συνεργασίες υποδεικνύοντας τόσο τα άτομα με τα οποία συνεργαζόταν ενώ αποκάλυψε στις αρχές και τον τρόπο δράσης του.

Ο 72χρονος τα τελευταία 4 χρόνια διέμενε στη Χίο αφού μετακόμισε από την Τουρκία ενώ αρνήθηκε ότι το κίνητρο της εγκατάστασης στο νησί ήταν η κατασκοπία και η παροχή πληροφοριών στους Τούρκους.

Ο ίδιος μέσα στα επόμενα 24ωρα θα μεταφερθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του θα γίνει άμεσα αίτηση προκειμένου η προφυλάκιση να αντικατασταθεί με άλλο περιοριστικό μέτρο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ