11.2.2016 16:40

Πρόβα τζενεράλε για τη ΒΙ.ΑΛ.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες στη ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός με τα συνεργεία του αναδόχου να έχουν ολοκληρώσει σε ένα ποσοστό της τάξεως του 90% τις εργασίες που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία του κέντρου.

Ήδη σήμερα τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία τα δίκτυα φωτισμού, τηλεφωνίας – διαδικτύου αλλά και ύδρευσης έπειτα από εντολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «π» μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνει η πρώτη μεταφορά μεταναστών στο νέο hotspot με σκοπό πρώτον να αναδειχθούν οι αδυναμίες του συστήματος και δεύτερον, αν όλα πάνε καλά, να ξεκινήσει η σταδιακή μεταφορά από τα Ταμπάκικα.

Σε κάθε περίπτωση φορείς εμπλεκόμενοι με το θέμα, σημειώνουν στον «π» ότι η πλήρης μεταφορά της διαδικασίας καταγραφής από τα Ταμπάκικα στο Χαλκειός θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες. Ο πρώτος έχει να κάνει με το ποσοστό ετοιμότητας του νέου hotspot ενώ ο δεύτερος είναι σε άμεση συνάρτηση με τις καιρικές συνθήκες.

«Η καταληκτική ημερομηνία από το Υπουργείο είναι η Κυριακή 14 Φεβρουαρίου. Ευελπιστούμε ότι από τη Δευτέρα όλα θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η διαδικασία της καταγραφής και της ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη ΒΙ.ΑΛ.. Οι πρώτοι πρόσφυγες πιθανά να μεταφερθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο», σημείωσαν εμπλεκόμενα με το θέμα άτομα στον «π». 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ