14.8.2015 9:39

Πρεμιέρα σκαφών στα Λιμνιά

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ AEGEAN REGATTA 25 ΙΣΤΙΟΦΟΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΑΛΛΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΧΙΟ

Πρεμιέρα αφίξεων στα Λιμνιά για 25 ιστιοφόρα σκάφη που ουσιαστικά "εγκαινίασαν" τις νέες εγκαταστάσεις του αλιευτικού καταφυγίου, αποδίδωντας έτσι μια απόλυτα καλοκαιρινή εικόνα στην βορειοδυτική Χίο

"Εικοσιπέντε ιστιοφόρα σκάφη μήκους από 40-55 ft τα οποία συμμετέχουν στο Aegean Yachth Rally 2015, που διοργάνώνει η εταιρεία μαρινών Setur προσέγγισαν ταυτόχρονα στα Λιμνιά. Περισσότεροι από 30 εθελόντές, έχοντας περάσει μία mini εκπαίδευση το προηγούμενο απόγευμα, με λιγοστές γνώσεις αλλά με πολύ μεγάλη διάθεση, χωρίστηκαν σε ομάδες. Κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν στην ομάδα που έδενε τους κάβους, κάποιοι άλλοι στην ομάδα που προσέφερε ένα καλάθι με τοπικά προιόντα και πληροφορίες για τη Χίο. Κάποιοι άλλοι μπήκαν μέσα σε φουσκωτά για να βοηθούν στον ελλιμενισμό. Μέσα σε 45 λεπτά είχαν δέσει όλα τα σκάφη και οι επισκέπτες απολάμβαναν ένα πολύ όμορφο (γιορτινό κλίμα)", αναφέρει χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο facebook ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Μπελέγρης, λίγες μόνο ημέρες πριν ξεκινήσει η Aegean Regatta 2015. 

"Όλοι μαζί, μία ομάδα, δούλεψαν αθόρυβα με στόχο ένα και μοναδικό. Να δώσουν την απαιτούμενη ώθηση σε μία λιμενική υποδομή που μπορεί να αλλάξει την εικόνα της περιοχής και η λειτουργία της, να αποτελέσει το πρώτο βήμα, για το συνόλο των τουριστικών λιμενικών υποδομών. 

Η εικόνα στα Λιμνιά της Βολισσού σήμερα είναι μαγική, όλοι αυτοί οι εθελοντές με τη συμβολή τους, εξασφάλισαν ότι αυτή δε θα γίνει μαγική εικόνα. 

Πραγματικά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους, όπως ένα πολυ μεγάλο ευχαριστώ χρωστάω εγώ προσωπικά στους συνεργάτες μου, στο Λιμενικό Ταμείο, αλλλά και στο Πάρεδρο της Βολισσού για την ουσιαστική δράση και συμμετοχή τους. 

Αύριο είναι μία άλλη ημέρα και πριν τελειώσει αυτή προετοιμάζουμε ήδη την επόμενη. Σειρά θα πάρει η σαφώς πολυπληθέστερη Aegean Regatta2015 και έπεται συνέχεια. 

Όσο ο κόσμος θα στέκεται δίπλα σε τέτοιες δράσεις η συνέχεια θα είναι βέβαιη και τα αποτελέσματα ορατά και άμεσα", καταλήγει ο κ. Μπελέγρης στην ανακοίνωσή του. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ