17.11.2015 17:03

Πράσινες μεταφορές στη Χίο, γίνεται;

Η δυνατότητες εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων που προσφέρει το πρόγραμμα GreTIA που αφορά στην Ανάπτυξη Πράσινων Μεταφορών στο νησιωτικό χώρο, θα βρεθούν στο επίκεντρο της 3ης  δημόσιας διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας μεθαύριο Πέμπτη από τις 18:00 έως τις 21:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Στο πρόγραμμα GRETIA συνεργάζονται 6 πανεπιστημιακά τμήματα με το Τμήμα Ναυτιλίας της Χίου να έχει αναλάβει τον ρόλο του υπεύθυνου του έργου.

Η αυριανή διαβούλευση έχει ως στόχο την παρουσίαση των ευρημάτων του έργου με στόχο:

• την ανάπτυξη των πράσινων μεταφορικών συστημάτων στο νησιωτικό χώρο,

• την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, καθώς και

• την αύξηση της ελκυστικότητας των νησιών, της ευημερίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής του Β. Αιγαίου.

Απώτερος στόχος της διαβούλευσης είναι η αξιοποίηση των απόψεων των φορέων και ειδικών των μεταφορών, του τουρισμού και του περιβάλλοντος της Χίου για τη δημιουργία και τη λειτουργία δικτύου φορέων-κοινωνικών εταίρων, με στόχο τόσο τη διάδοση χρησιμοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου όσο και την από κοινού συμμετοχή σε νέα έργα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ