26.3.2014 9:59

Το πρακτορείο "τίναξε" την αποστολή μαθητών στις Βρυξέλλες στον αέρα

ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΕΒΗ Η Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ

Ακυρώνει η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την προγραμματισμένη εκδορμή μαθητών στις Βρυξέλλες, στα πλαίσια του προγράμματος EUROSCOLA, εξαιτίας της αθέρησης από την πλευρά του συνεργαζόμενου πρακτορείου ταξιδίων, των όρων και των τιμών που είχαν συμφωνηθεί.

Η Δ/νση Δευτεροβάθμιας εξάντλησε, όπως αναφέρει, κάθε περιθώριο για να μπορέσουν οι μαθητές από τη Χίο, τη Λέσβο και τη Σάμο να ταξιδέψουν, ωστόσο αυτό κατέστη ανέφικτο.

 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Βορείου Αιγαίου, διά της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χίου, η οποία - βάσει της κείμενης νομοθεσίας - διεκπεραίωσε το μειοδοτικό διαγωνισμό αξιολόγησης των εμπρόθεσμων προσφορών των ταξιδιωτικών πρακτορείων,  ανακοινώνει ότι η αποστολή των μαθητών από του νομούς Λέσβου,  Σάμου και  Χίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την 27η Μαρτίου 2014, ακυρώνεται, λόγω αθέτησης  εκ μέρους του  διοργανωτή (ταξιδιωτικού πρακτορείου) των υποχρεώσεων του, όπως αυτές  απορρέουν από το  υπογραφέν ιδιωτικό συμφωνητικό.

 

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι:

1. Μέχρι και σήμερα, Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014, ημέρα αναχώρησης του μαθητή από την Ικαρία για την Αθήνα και, ουσιαστικά, έναρξης της μετακίνησης των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα EUROSCOLA μαθητών, το  ταξιδιωτικό πρακτορείο παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, δεν είχε εξασφαλίσει ακόμα την κράτηση  των θέσεων  (άρα  την έκδοση   των εισιτηρίων) των μαθητών και των συνοδών καθηγητριών  από  τη Λέσβο, τη  Σάμο και τη  Χίο προς την Αθήνα και  το Στρασβούργο και αντίστροφα.   

2. Mετέβαλλε διαρκώς  τις ημερομηνίες αναχώρησης και επιστροφής των συμμετεχόντων. 

3. Αναπροσάρμοσε  προς τα επάνω το κόστος συμμετοχής ανά  άτομο, κατά 250 ευρώ , από τα οποία προσφέρθηκε να καλύψει τα 150 ευρώ και απαίτησε  τα υπόλοιπα  100 ευρώ να επιβαρύνουν ανά άτομο  τους  συμμετέχοντες. 

 

Η αθέτηση από διοργανωτή να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε, δικαιολογημένα  κλονίζει την εμπιστοσύνη μας και εγείρει τους φόβους μας για το τελέσφορο του προγράμματος και την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών μας.  Η δε αποδοχή εκ μέρους μας των νέων οικονομικών απαιτήσεων του διοργανωτή θα δημιουργούσε ζητήματα νομιμότητας της διαδικασίας του μειοδοτικού διαγωνισμού αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών των  ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για τη ματαίωση των προσδοκιών των μαθητών μας, παρά το ότι καταβάλλαμε κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια  για την πραγματοποίηση του προγράμματος, στα πλαίσια της νομιμότητας.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ