17.4.2015 10:10

Πώς μας βλέπουν οι ξένοι;

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

12 φοιτητές και 4 συνοδοί από το Τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου του Μονάχου θα βρεθούν από τη Δευτέρα το βράδυ στη Χίο, με πρωτοβουλία του Γιάννη Σπιλάνη.

Ο Πανεπιστημιακός τα τελευταία 3 χρόνια φιλοξενεί ανάλογες ομάδες στη γειτονική Λέσβο και φέτος αποφάσισε να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στη Χίο.

Οι φοιτητές και οι συνοδοί τους θα φιλοξενηθούν στο νησί μας από τη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή 26 Απριλίου, πραγματοποιώντας μια εργασία πεδίου, όπως αυτή λέγεται στο πλαίσιο του προγράμματος των μαθημάτων τους.

Αρχικά θα μελετήσουν τη Χίο ως τουριστικό προορισμό, από πού μπορούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το νησί πώς και με ποια κριτήρια  θα το επιλέξουν ως προορισμό, ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που λειτούργησαν θελκτικά προς αυτή την κατεύθυνση, κατόπιν πώς θα καταφέρουν να έρθουν στο νησί και  εν τέλει με την άφιξη τους θα καταγράψουν τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του νησιού μας για τους τουρίστες που το επισκέπτονται προτείνοντας παράλληλα και λύσεις για τη βελτίωση όλων των παραπάνω.

«Είναι μια γνήσια ματιά επισκεπτών στη Χίο, το αποτέλεσμα της σαφώς και πρέπει να μας ενδιαφέρει χωρίς αυτό σε καμιά περίπτωση να αποτελεί μια μελέτη», επισημαίνει ο Γιάννης Σπιλάνης ξεκαθαρίζοντας ότι τα αποτελέσματα της επίσκεψης των φοιτητών θα αποτελέσουν τμήμα εργασίας τους στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθούν ως μια ολοκληρωμένη μελέτη.

Με άλλη ματιά

Το αποτέλεσμα βεβαίως μπορεί να μας εκπλήξει αφού οι φοιτητές θα έχουν μια καθαρή ματιά, χωρίς καμιά στρέβλωση από προσωπικές επαφές ή άλλες σχέσεις. Θα μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας και θα περιγράψουν τη Χίο τα στραβά και τα καλά της ως απλοί επισκέπτες ούτε ως ειδικοί ούτε ως επιστήμονες κι ίσως αυτό να είναι και το σημαντικό σε αυτήν την επίσκεψη. ‘»Η μέχρι σήμερα εμπειρία από προηγούμενες επισκέψεις φοιτητών έχει δείξει, ότι θα θιγούν ενδιαφέροντα θέματα από την πλευρά του ξένου, του τουρίστα αλλά και του ειδικού, αφού σπουδάζουν στο αντικείμενο του τουρισμού», εξήγησε ο κ. Σπιλάνης

Οι επισκέψεις

Οι φοιτητές και οι συνοδοί τους θα γνωρίζουν τη Χίο, θα κυκλοφορούν σε ομάδες κι όχι όλοι μαζί. Στο πρόγραμμα τους περιλαμβάνεται επίσκεψη στα Νοτιόχωρα, στην Αμανή, περίπατος στην πόλη και μικρο επαφές με διάφορους φορείς. Παράλληλα θα έχουν και συνάντηση στο μεταπτυχιακό Τμήμα Τουρισμού που λειτουργεί στο νησί μας κάτι που αποτέλεσε μια από τις αιτίες επιλογής της Χίου, ως προορισμό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ