14.3.2014 10:45

Πολιορκούν τη Νέα Υόρκη

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Ν.Υ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Θα μυρίσει Χίο η Νέα Υόρκη μέσα στο κατακαλόκαιρο, αφού με πρωτοβουλία της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης προετοιμάζεται συνδυασμένη προβολή προίόντων, επιχειρήσεων καθώς και του τουριστικού προίόντος της Χίου, στο κτίριο της Χιακής Ομοσπονδίας.

Ήδη στο Επιμελητήριο Χίο έχουν κατατεθεί προτάσεις από τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με πρώτους τον Αριούσιο και την «Κάμπος Χίου» κι έχουν γίνει κάποιες επαφές με μικρότερους παραγωγούς ενώ θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή του mastihashop που διατηρεί άλλωστε καάστημα στη Ν.Υ.

«Είναι δύσκολο για τους μικρούς παραγωγούς να έχουν μια φυσική παρουσία στη Νέα Υόρκη γιατί είναι πολλά τα έξοδα αλλά τουλάχιστον αντιπροσωπευτική παρουσία από τα χιώτικα προίόντα μπορεί να υπάρξει» σημειώνει από το Επιμελητήριο ο Γ. Περρής.

Προοπτική

Το Επιμελητήριο δεν έμεινε μόνο εκεί. Ήδη προχώρησε σε επαφές με οπαράγοντες της Ν.Υ. όπως ο Ελληνοαμερικανός Κ. Μάστορας πρόεδρος της optimafoods ο οποίος εισάγει στις ΗΠΑ πάνω από 3000 κωδικούς από την Ελλάδα σε τρόφιμα κ.λπ  και βοηθούσε την πρόεδρο της Χιακής Ομοσπονδίας Αμ. Μπουρνιαστη διοργάνωση της έκθεσης προβολής που θα πραγματοποιηθεί από την 1-4 Ιουλίου.

Ο ίδιος μάλιστα είναι διατεθιμένος μέσω αυτής της πρωτοβουλίας αλλά και μέσω του Επιμελητηρίου να βοηθήσει τους παραγωγούς εξηγώντας τους τι ακριβώς πρέπει να κάνουν ποια ταυτότηατ να έχει το προίόν τους για να μπορέσει να εισαχθεί και να προωθηθεί στην Αμερικανική αγορά.

Κατά τη διάρκεια της προβολής των τοπικών προίόντων οι παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα παρουσίασης των τοπικών παραδοσιακών προίόντων με την παράλληλη διοργάνωση εκδηλώσεων γευσιγνωσίας.

Η Χιακή Ομοσπονδία Νέας Υόρκης μάλιστα έχει στο πρόγραμμα της την πραγματοποίηση επιχειρηματικών συναντήσεων με κάθε μια από τις συμμετέχουσες παραγωγικές επιχειρήσεις με χονδρέμπορους, εισαγωγείς και διανομείς.

Προτεραιότητα σε ΠΟΠ και ΠΓΕ

Η ταυτότητα του προίόντος αποτελεί και το διαβατήριο του για τις ξένες αγορές  γι αυτό και στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία τα Προίόντα Ονομασίας Προέλευσης και τα ΠροΪόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης θα έχουν προτεραιότητα. Όσοι ενδιαφέρονται πάντως να συμμετέχουν στην έκθεση μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ