22.10.2019 17:40

Ποιος θα βάλει φρένο σε τέτοιες εικόνες στο Χαλκειός;

Καθημερινότητα οι καταπατήσεις εκτάσεων, οι καταστροφές καλλιεργειών αλλά και οι διαρρήξεις

Αντιμέτωποι με τον καθημερινό εφιάλτη της καταπάτησης ή της καταστροφής των περιουσιών τους βρίσκονται οι κάτοικοι του Χαλκειούς που εξακολουθούν να σηκώνουν δυσανάλογα το φορτίο της διαχείρισης του μεταναστευτικού όχι μόνο για χάρη της υπόλοιπης Χίου και της Ελλάδας αλλά κυρίως της Ευρώπης.

Οι εικόνες με τις καταγγελίες που καταφθάνουν από την περιοχή είναι σχεδόν καθημερινές. Από τα πιο απλά περιστατικά καταπάτησης ιδιωτικών εκτάσεων, μέχρι την καταστροφή καλλιεργειών και τη διάρρηξη αποθηκών και αγροικιών, η διαβίωση σε από τα μεγαλύτερα χωριά των Καμποχώρων μοιάζει πλέον με πραγματικό εφιάλτη.

Η αύξηση της αστυνόμευσης, η 24ωρη περιπολία της αγροφυλακής, ο επιπλέον φωτισμός του χωριού αλλά κυρίως η εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών, αποτελούν τα βασικά αιτήματα των κατοίκων που από το 2016 μέχρι και σήμερα ως απλοί παρατηρητές διαπιστώνουν τη βίαιη αλλαγή της καθημερινότητάς τους.

Μία καθημερινότητα που περιλαμβάνει από τη μία χιλιάδες ανθρώπους στα όρια της εξαθλίωσης να προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από μία πρόχειρα στημένη σκηνή και από την άλλη την καταστροφή των κόπων και των προσπαθειών μίας ολόκληρης ζωής αφού πολλοί από τους Χαλκούσους έχουν επενδύσει στην καλλιέργεια της γης.

Με τα φώτα της δημοσιότητας να είναι διαρκώς στραμμένα στη Σάμο και στη Λέσβο, το Χαλκειός καθημερινά περνά σιωπηλά τον δικό του Γολγοθά, περιμένοντας μία πολιτική πρωτοβουλία που θα βάλει φρένο σε τέτοιες εικόνες.

Σημείωση: Οι εικόνες τραβήχτηκαν από το Σάββατο 19 Οκτωβρίου μέχρι τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ