2.11.2016 18:38

Ποδηλατικός τουρισμός μέσω… Σμύρνης [ΗΧΗΤΙΚΟ]

Η ΧΙΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ EUROVELO

Μία σημαντική προγραμματική σύμβαση με τον μητροπολιτικό Δήμο της Σμύρνης θα υπογράψει τον επόμενο μήνα ο Δήμος Χίου, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τον ποδηλατικό τουρισμό στο νησί.

Η πρόταση που τέθηκε από πλευράς της γειτονικής μεγαλούπολης αφορά στην ένταξη της περιοχής μας στο διευρωπαϊκό ποδηλατικό δίκτυο “Euro Velo”.

Όπως εξήγησε στο Politischios.gr ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ. Καράλης, πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό χάρτη πιστοποιημένων διαδρομών, περισσότερο τουριστικής κατεύθυνσης και λιγότερο αθλητικής.

Οι ποδηλάτες θα καταλήγουν μέσω της Χίου στη Σμύρνη, μέσα από δύο διαδρομές. Η μία που θα ξεκινάει από τη Γαλλία και άλλη από τη Νορβηγία και θα καταλήγει νότια.

Ο φάκελος θα υποβληθεί τον επόμενο μήνα και θα τεθεί σε ισχύ μετά από δύο χρόνια.

Οι απαιτήσεις

Ερωτώμενος για το εάν η Χίος μπορεί να υποστηρίξει ένα τέτοιο μοντέλο τουρισμού και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι στο νησί, ο κ. Καράλης σημείωσε ότι η ένταξη στο δίκτυο δεν απαιτεί την ύπαρξη ποδηλατοδρόμων.

«Αξιοποιούμε το υπάρχον οδικό δίκτυο. Η μόνη προϋπόθεση είναι να μην περνάνε τα ποδήλατα μέσα από αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας, γιατί κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο.  Η λογική είναι ότι χρησιμοποιείς την υπάρχουσα υποδομή. Παράλληλα, αυτό που ζητούν είναι να υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι καταλυμάτων καθώς και να υπάρχει δυνατότητα να βρει κάποιος συνεργεία για να επισκευάσει το ποδήλατό του», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ