19.9.2012 15:17

ΠΝΟ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 26/9

 
Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου -ημέρα γενικής απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ- αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων της ΠΝΟ, περιλαμβάνονται η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτικών, η προστασία των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και η άμεση υπογραφή συλλογικών συμβάσεως εργασίας.
Σε ό,τι αφορά τον Οίκο Ναύτου, γίνεται λόγος για υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των υπηρεσιών του προς τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς και τις οικογένειές τους, ενώ επισημαίνεται ότι πάγιες θέσεις της Ομοσπονδίας αποτελούν η διατήρηση αυτοτέλειάς του και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.
Στα αιτήματα της ΠΝΟ περιλαμβάνονται επίσης, η ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών, η μη κατάργηση και η υπαγωγή του ΓΕΝΕ στον ΟΑΕΔ, η μη περικοπή συντάξεων, κυρίων και επικουρικών και λοιπών παροχών, η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης - μετεκπαίδευσης, η μη καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τις συνθέσεις των πλοίων, καθώς και η αυστηρή τήρηση των συμφωνιών που υπογράφει η Ομοσπονδία με εφοπλιστές και εκπροσώπους πλοίων και αφορούν την στελέχωσή τους.
 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ