10.8.2015 11:13

Πλούσιες εκδηλώσεις συνοδεύουν την Aegean Regatta

ΧΙΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΘΑΨΥΧΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

H Aegean Regatta κλείνει φέτος 15 χρόνια ζωής και εκτός από τον αγωνιστικό της χαρακτήρα, όλα αυτά τα χρόνια διακρίθηκε και για τις εξωαγωνιστικές της δραστηριότητες που πέρα από τον ψυχαγωγικό τους χαρακτήρα, δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα τα νησιά – σταθμούς του αγώνα και να έρθουν πιο κοντά με τους κατοίκους.

Ετσι και για φέτος έχουν προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων, με επίκεντρο τα Λιμνιά Βολισσού της Χίου, όπου θα γίνει και η εκκίνηση.

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου σε συνεργασία με το Δήμο Χίου, ετοιμάζουν μία πολύ ζεστή υποδοχή σε σκάφη και πληρώματα, καθώς παράλληλα με την τελετή έναρξης της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν και τα επίσημα εγκαίνια του νέου καταφυγίου τουριστικών σκαφών δυναμικότητας 55 θέσεων, στο οποίο και θα ελλιμενιστεί ο μεγαλύτερος όγκος των σκαφών. Το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου σε συνεργασία με το αντίστοιχο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το Κουγιούλειο ίδρυμα καθώς και οι εταιρείες Mastiha Shop και Chios Fresh Beer θα προσφέρουν διάφορες συσκευασίες, γεμάτες εικόνες, γεύσεις και όμορφα δώρα, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τις ομορφιές της Χίου.  

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 17:00, οι ρυθμοί ανεβαίνουν με ένα pre - Aegean Regatta beach party, ενώ το Σάββατο 22 Αυγούστου μετά την επίσημη τελετή έναρξης θα ακολουθήσει μία συναυλία με τους The Gang, προετοιμάζοντας έτσι την εκκίνηση των σκαφών τη Κυριακή 23 Αυγούστου. 

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα υπάρχουν και στις απονομές των επάθλων στους νικητές των επιμέρους ιστιοδρομιών, στο Βαθύ και στο Πυθαγόρειο της Σάμου και στους Λειψούς.

 Η Aegean Regatta 2015 θα γίνει από τις 22 ως τις 28 Αυγούστου με εκκίνηση στα Λιμνιά Βολισσού της Χίου, συνεχίζει στο Βαθύ της Σάμου και στο Πυθαγόρειο και ολοκληρώνεται στους Λειψούς.

 Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» έχει στο πλευρό της, την εταιρεία τηλεπικοινωνίων Cosmote, η οποία αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο ρόλο της διοργάνωσης στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και του ναυταθλητισμού, θα βρεθεί για ακόμη μία χρονιά αρωγός των σκαφών και πληρωμάτων στο ταξίδι τους μέσα στο Αιγαίο.

 Διοργανωτές της Aegean Regatta 2015 είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές είναι οι όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου,  N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, Ι.Ο.Χίου και Ι.Ο.Μυτιλήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές στην ιστοσελίδα http://www.aegeanregatta.gr και στοwww.facebook.com/Aegean.Regatta

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ