1.2.2017 10:07

Πλοίο του Ευαγγ. Αγγελάκου σώζει 4 φιλιππινέζους ψαράδες

Σκηνές από ταινία εκτυλίχθηκαν κατά τη διάσωση 4 ναυαγών ψαράδων  νότια της ακτής του νησιού Mindanao στις Φιλιππίνες, οι οποίοι ήταν αβοήθητοι στην θάλασσα για τέσσερις (4) ημέρες.

Στις 24.01.2017 το πλοίο m/v Hispania Graeca, διαχειριζόμενο από την Angelakos (Hellas) S.A. στις 13:15 τοπική ώρα και ενώ βρισκόταν σε απόσταση 6 μιλίων από το πλοίο, ο υποπλοίαρχος που βρισκόταν σε βάρδια είδε μία αναποδογυρισμένη ψαρόβαρκα, περίπου 18 μίλια από την κοντινότερη ακτή με

τέσσερις ψαράδες να κάνουν σήμα στο πλοίο με τα χέρια και κουνώντας κάποια ρούχα που κρατούσαν.

Οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες ήταν άνεμοι 6 μποφόρ και κύμα ύψους 2 μέτρων. Άμεσα ενημερώθηκε ο Πλοίαρχος και σήμανε συναγερμός, ενώ το πλοίο ξεκίνησε να προσεγγίζει την αναποδογυρισμένη βάρκα και τους ναυαγούς. Την ίδια ώρα ο Πλοίαρχος ενημέρωσε και τον σταθμό της τοπικής Λιμενικής Αρχής. 

Περίπου μισή ώρα αργότερα και οι τέσσερις άνδρες επιβιβάσθηκαν στο πλοίο ταλαιπωρημένοι, πεινασμένοι και διψασμένοι δεδομένου του τετραήμερου αγώνα τους να επιβιώσουν. Μόλις επιβιβάσθηκαν στο πλοίο τούς δόθηκαν κουβέρτες, φαγητό και νερό, ενώ οι αξιωματικοί του πλοίου έλεγξαν την φυσική τους κατάσταση (πίεση,

θερμοκρασία κλπ.). Τελικά, και περί τις 17:30 τοπική ώρα, οι τέσσερις ψαράδες μετεπιβιβάσθηκαν σε ένα πλωτό σκάφος που είχε στείλει το Λιμενικό και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο πλησιέστερο νησί, Balut.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ