11.2.2024 20:33

Πλήθος κόσμου στην κοπή πίτας της Φιλοπτώχου αδελφότητας κυριών Χίου

 Με πολύ κόσμο και ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Χίου στις 5 το απόγευμα της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Αρτεμίου, με όμορφα και πλούσια κεράσματα φτιαγμένα από τις χρυσοχέρες της αδελφότητας που εκτός από τα υπέροχα κεντήματα και το πολυσήμαντο φιλανθρωπικό έργο τους, είναι πάντα άξιες σε όλα και σε κάθε περίσταση.

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητος ευχήθηκαν μια καλή και δημιουργική χρονιά σε όλες και όλους. Στο μικρό πρόλογο και τις ανακοινώσεις που έγιναν λίγο πριν το κόψιμο της πίτας, μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Χίου, πληροφόρησε τον κόσμο, ότι από φέτος ξεκινά η οικονομική υποστήριξη της Αδελφότητος, για τις Ανώτερες Σπουδές του ενός από τα δύο κορίτσια που βάφτισαν επί προεδρίας της αείμνηστης Ρίτας Νικολαΐδου... και ότι τις σπουδές των δύο αυτών κοριτσιών θα τις υποστηρίξουν μέχρι την ολοκλήρωσή τους και τα Μεταπτυχιακά.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024

Μετά το κομμάτι του Χριστού και της Παναγίας, το πρώτο κομμάτι, το κομμάτι της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Χίου, δόθηκε ονομαστικά στην κυρία Ρούλα Μονιούκα (τη γνωστή μας REGINA ) που στηρίζει πάντα την αδελφότητα και ανέλαβε και διεκπεραίωσε όλα τα έξοδα της αναστήλωσης του κτιρίου της Φιλοπτώχου, όπου γίνονται και τα μαθήματα του αξιόλογου και δραστήριου τμήματος Υφαντικής και Κεντήματος. Το φλουρί έπεσε στην κυρία Κυριακώδη.

Το έργο της Φιλοπτώχου ( που ξεκινά πριν το 1922 και ενεργοποιείται έντονα για την υποστήριξη των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής και με τη δημιουργία εργαστηρίου εκμάθησης υφαντικής και κεντήματος για να βρίσκουν οι προσφυγοπούλες δουλειά και εισόδημα ) είναι πάντα φιλανθρωπικό ουσιαστικά, εύστοχα και ωφέλιμα... με πλήρη διαφάνεια και πλούσια δραστηριότητα μέχρι τις μέρες μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ