3.6.2015 11:56

Πλήρωσε τα σπασμένα [ΦΩΤΟ]

ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΞΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Χίου κατά τις ώρες άφιξης και αναχώρησης πλοίων περιγράφει επαγγελματίας οδηγός ΤΑΞΙ του νησιού, που κατά την προσπάθειά του να αποβιβάσει ηλικιωμένο ζευγάρι βρέθηκε αντιμέτωπος όπως λέει με την οργή Λιμενικού Υπαλλήλου.

Όπως σημειώνει οπουδήποτε και να σταματούσε εκείνη την ώρα θα κατηγορούταν για παρεμπόδιση κυκλοφορίας αφού παντού ακόμα και στις θέσεις στάσεις υπήρχαν παντού παράνομα παρκαρισμένα οχήματα.

Αναλυτικά η δημόσια καταγγελία του οδηγού ΤΑΞΙ:

«Την Δευτέρα 1/6/2015 επιβίβασα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι με το ταξί μου, με προορισμό το λιμάνι της Χίου.

Το ζευγάρι αυτό ήταν αρκετά ηλικιωμένο και ο ένας επιβάτης εξ αυτών, άρρωστος.

Κατά τις 11:30 το πρωί φτάνουμε στο λιμάνι κι ενώ το καράβι έχει μόλις μπει χωρίς να έχει προσδεθεί, προσπαθώ να αποβιβάσω τους πελάτες μου όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σκίαστρο αναμονής επιβατών μιας και έχριζαν βοηθείας! Σταμάτησα μπροστά από το χώρο "Μανίκα-Χατζελένη".

Ο συγκεκριμένος χώρος προβλέπεται σύμφωνα με τις πινακίδες για ολιγόλεπτη στάση. Αν και μάταια μιας και ήταν κατακλεισμένο από παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Στο σημείο εκείνο υπήρχε ένα λιμενικό όργανο και μου υπέδειξε να αποβιβάσω στη πιάτσα ταξί μπροστά από το παλιό τελωνείο. Κάτι που πρακτικά ήταν αδύνατο για τους εξής λόγους:

Α) το ζευγάρι ήταν ηλικιωμένο κι ένας εξ' αυτών αισθανόταν αδιαθεσία με αποτέλεσμα να πρέπει να σταματήσω όσο το δυνατόν πιο κοντά και να τους βοηθήσω με τη εκφόρτωση των αποσκευών τους καθώς και την ασφαλή αποβίβασή τους.

Β) ο χώρος της πιάτσας ταξί στο λιμάνι που μου υπέδειξε το λιμενικό όργανο ήταν κατειλημμένος με παράνομα σταθμευμένα Ι.Χ οχήματα.

Υπήρξε διαπληκτισμός με το όργανο χωρίς να την προσβάλω αγνοώντας να καταλάβει τη περίσταση και προέβη σε κλήση κατηγορώντας με για παρεμπόδιση κυκλοφορίας.

Μάταια προσπάθησα να μεταπείσω τη λιμενικό εξηγώντας της ότι η "παρανομία" μου οφειλόταν στην κακή εκτέλεση των καθηκόντων της, μιας και όφειλε να απομακρύνει τα ήδη παράνομα σταθμευμένα οχήματα που παρεμπιπτόντως δεν υπήρχε ούτε μία κλήση.

Όπου κι αν σταματούσα κατά μήκος του λιμανιού θα κατηγορούμουν για παρεμπόδιση κυκλοφορίας μιας και δεν υπάρχουν καθαρές θέσεις για στάσεις.

Κατεβαίνουμε για ένα μεροκάματο και βρισκόμαστε να πληρώνουμε τις ορέξεις του καθενός που ξύπνησε στραβά και στοχοποιεί στα τυφλά..

Αυτό το κράτος έχουμε και αυτή τη δικαιοσύνη απονέμει!

Το κυκλοφοριακό στο λιμάνι είναι ένα θέμα που πρέπει να δοθεί άμεσα λύση από το δήμο, τη περιφέρεια και το λιμεναρχείο.. Ας μαζευτούν οι αρμόδιοι φορείς και να συζητήσουν και να σταματήσουμε πια να πληρώνουμε την αδιαφορία τους!

Καλό μήνα σε όλους και πολλή υπομονή για το επικείμενο καλοκαίρι!».

 

*Τα στοιχεία του οδηγού παραμένουν στη διάθεση του «π» και του politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ