1.7.2014 10:41

Το πλιάτσικο αποτέλεσμα της σύγκρουσης

Τα ερείπια του άλλοτε στρατοπέδου έχουν μείνει μόνο στον Τρυπατέ. Η δημόσια περιουσία στο έλεος επιτηδείων από μια παράλογη διαμάχη. 

Σοκαρίστηκαν άγρια αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες που επισκέφθηκαν χθες τις πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Τρυπατέ για να δουν σε ποια κατάσταση βρίσκονται και να μεταφερθούν σ’ αυτές λαθρομετανάστες.

Η πολυετή διαμάχη του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου και της Συντεχνίας των Ξυλουργών έφερε ως τελικό αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις να λεηλατηθούν κυριολεκτικά από επιτήδειους. Τίποτα δεν θυμίζει ότι ο συγκεκριμένος χώρος ήταν μέχρι και πριν λίγα χρόνια κατοικήσιμος και μάλιστα με τη φροντίδα του Ελληνικού Στρατού.

Το πλιάτσικο που ακολούθησε της εγκατάλειψης του χώρου από το Στρατό τρομάζει στη θέα του. Πόρτες και παράθυρα, πόμολα, μέχρι είδη υγιεινής και σιδερόβεργες, έχουν αφαιρεθεί από όσους εκμεταλλεύτηκαν τη διαμάχη που προηγήθηκε. Ανεξάρτητα από την κατάληξη της, το κενό στο ιδιοκτησιακό έκανε την περιοχή να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Με τις Καρυές συνολικά να πρέπει να σχηματοποιήσουν μια εικόνα για την τύχη της περιοχής, αν δεν θέλουν να μετατραπεί σε χώρο εξορίας ή έσχατης λύσης όποτε παρουσιάζεται πρόβλημα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ