24.11.2012 13:44

Πιστοποιητικό θανάτου για την ΕΝΑ Χίου, χωρίς προοπτική διαδοχής

• ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Τίτλοι τέλους πέφτουν για την Εταιρεία Νομαρχιακής Ανάπτυξης Χίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της προσεχούς Τρίτης. Σ’ αυτό ο αντιπεριφερειάρχης, Κ. Γανιάρης, καταθέτει το πόρισμα της τελικής εκκαθάρισης, ζητά – και πιθανότατα θα λάβει – την έγκριση της συμμετοχής της Περιφερειακής Ενότητας Χίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, στο ποσοστό που της αντιστοιχεί, για να καλυφθεί μέρος του οικονομικού ανοίγματος και θέτει θέμα για τη διαχείριση της Αίθουσας Αναμονής Επιβατών στη μετά ΕΝΑ εποχή.
Η αλληλουχία αυτών των ενεργειών βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο από την ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου απουσιάζει η πολιτική δέσμευση Γιακαλή, που θα όφειλε να «δένει» με την απόφαση οριστικής παύσης της λειτουργίας της ΕΝΑ Χίου. Η Περιφέρεια μένει και τυπικά χωρίς φορέα αναπτυξιακού σχεδιασμού και πλέον η απλή επανάληψη της δέσμευσης του περιφερειάρχη ότι θα συσταθεί Αναπτυξιακή Εταιρεία, η οποία θα εδρεύει στη Χίο, ως αντίβαρο της εγκατάστασης όλων των κεντρικών υπηρεσιών σχεδιασμού της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη, δεν έχει κανένα νόημα, αν κάποια στιγμή δεν παρουσιαστεί επίσημα ως σχεδιασμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αν δεν είναι αυτή η πιο κατάλληλη στιγμή, τώρα που γίνεται ο σχεδιασμός για την επόμενη προγραμματική περίοδο, πότε θεωρείται ότι θα είναι; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ