13.10.2012 14:04

Πήραν φωτιά οι … μετρητές

ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑ 39%

H αναγκαιότητα εκμετάλλευσης κι άλλων πηγών ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος καταδεικνύεται μετά τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τα οποία και ως νησί αλλά και ως περιφέρεια έχουμε αυξήσει σημαντικά την κατανάλωση και χρειαζόμαστε κατά 34% και 41% αντίστοιχα, περισσότερη ενέργεια.
Συγκεκριμένα, η κατανάλωση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου τη δεκαετία 2001-2011 εμφανίζει αύξηση 41% στην κατανάλωση ενέργειας με τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες να είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές.
Η αύξηση στο νησί μας σε κατανάλωση την τελευταία δεκαετία ανέρχεται στο 34%. Η κατανάλωση σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες αυξάνει κατά μέσο όρο 60% με (100% στη Λέσβο, 18% στη Σάμο και 39% στη Χίο) ενώ για οικιακή χρήση η κατανάλωση έχει αυξηθεί 40% (55% σε Λέσβο, 27% σε Σάμο και 29% στη Χίο).
Το πρόβλημα ίσως να είχε εμφανείς τις προεκτάσεις του αν δεν γίνονταν η προσθήκη της νέας μηχανής παραγωγής πριν λίγα χρόνια στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.
 
Οικολόγοι από ανάγκη
Το ευχάριστο είναι πως η κρίση μας έκανε έμμεσα οικολόγους αφού για χάρην οικονομίας ανακόπηκε η κατανάλωση σε ηλεκτρική ενέργεια με τα δεδομένα να καταγράφονται από σταθερά μέχρι πτωτικά τον τελευταίο χρόνο με παράλληλα αξιοσημείωτη μείωση να παρουσιάζεται στην κατανάλωση ενέργειας για βιομηχανική χρήση (μείωση 33% σε ένα χρόνο).

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ