2.5.2016 13:35

Πιλότος το Αντουάνικο!

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΑΠΛΑΣΜΕΝΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Απόλυτα πετυχημένη  και οδηγός επέκτασης  της διαδικασίας ανάπλασης,  προβολής και αξιοποίησης των μνημείων του τόπου μας στα πλαίσια των αναγκών οργάνωσης και αξιοποίησης  των δυνατοτήτων του  τόπου μας στον  θεματικό τουρισμό,  αποδεικνύεται το συνεχιζόμενο πρόγραμμα ξεναγήσεων στο αναπλασμένο κτήμα του Αντουάνου  στον Κάμπο, λίγο πριν τη διασταύρωση των Θυμιανών. Είναι  παλιό Μαυροκορδάτικο, το οποίο είχε αγοραστεί από τον Αντουάν Τέττερη και τώρα ανήκει στην οικογένεια Προκοπίου, η οποία το έχει ανοίξει στο κοινό. Από το Σεπτέμβριο του 2015 που “αποκαλύφθηκε” για πρώτη φορά  έως τώρα οι ενδιαφερόμενοι συρρέουν ομαδικά  στις δωρεάν ξεναγήσεις που κάνει ο Θωμάς Καραμουσλής, την  πρώτη Κυριακή  κάθε μήνα. Μόνο το Μάιο, η παρουσίαση  θα πραγματοποιηθεί  την Δευτέρα 2 του μήνα στις 11:00, επειδή η πρωτομηνιά συμπίπτει με το Πάσχα.

Αύξηση

Η επιτυχία του προγράμματος  “επέβαλλε” την αύξηση των επισκέψεων. Η οικογένεια Προκοπίου με την καλή διάθεση που έχει επιδείξει, δέχτηκε την πρόταση του δήμου και οι ξεναγήσεις θα αυξηθούν σε δύο ή και περισσότερες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πλήρης αρμονία

«Οι επισκέπτες προέρχονται από όλες τις κοινωνικές διαστρωματώσεις, η πολύ πετυχημένη ανάπλαση από το αρχιτεκτονικό ραφείου του  Δήμαρχου Μανώλη Βουρνού έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και ειδικών επιστημόνων που ασχολούνται με το αντικείμενο.  Η αποκατάσταση έχει γίνει με πλήρη αρμονία με το περιβάλλον, είναι η αποθέωση της αρχοντικής απλότητας. Παρουσιάζω στον κόσμο το κτίριο, αλλά και το περιβόλι, που είναι αναπλασμένο και αυτό στα παλιά πρότυπα», τονίζει ο υπεύθυνος ξεναγός».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ