10.10.2015 15:10

Πιλοτικό έργο η οδός Ατσικής

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

 Άνοιξε από το Σαββάτο  και έχει παραδοθεί στην χρήση του κοινού η οδός Ατσική. Ο εργολάβος Ερωτόκριτος Δελλιός πρωτοπόρησε για τον κλάδο του. Ολοκλήρωσε  το έργο μια μέρα νωρίτερα και αρχίζει μια μέρα νωρίτερα την τελευταία φάση του συνολικού προγράμματος.             Ήδη έχει αρχίσει τις εργασίες επέκτασης των πεζοδρομίων και  κατασκευής υποδομών για ΑμεΑ στην συνέχεια της  οδού  Κουντουριώτη (Καινούριος δρόμος)  έως τη Ροδοκανάκη και θα τελειώσει με την ανάπλαση όλης της οδού  Μ. Λιβανού,  έως τη Δ.Ο.Υ.

«Μας βοήθησε ο καιρός, αν όλα πάνε καλά σε λιγότερο από  ένα μήνα θα έχουμε ολοκληρώσει και το τελευταίο τμήμα», τονίζει με μια δόση αισιοδοξίας.

Η οδός Ατσικής

«Το πλάτος του οδοστρώματος της οδού Ατσικής  είναι 2,50 μέτρα, απαγορεύεται το παρκάρισμα και μπορούν να περνάνε μόνο κανονικά οχήματα», δηλώνει στον «π» ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Λευτέρης Παπαλάνης.

«Για  περιπτώσεις ανάγκης τα μεγάλα οχήματα, όπως ασθενοφόρα και πυροσβεστικά, εκτός από το οδόστρωμα θα  χρησιμοποιούν και  το αριστερό πεζοδρόμιο της ανόδου που δεν έχει κολωνάκια. Το επιτρέπει η  μικρή διαφορά ύψους από το οδόστρωμα».

Τα όμβρια ύδατα

«Η απορροή των ομβρίων υδάτων θα γίνεται από την πλευρά ανόδου με την κλίση του οδοστρώματος, όπου είναι  ψηλότερο το πεζοδρόμιο και  έχουν κατασκευαστεί όλα τα φρεάτια συλλογής. Το έργο της Ατσικής μπορεί να αποτελέσει  πιλότο για την επίλυση ανάλογων προβλημάτων και  σε άλλους παρόμοιους δρόμους».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ