28.12.2021 14:46

ΠΕΣ ΝΑΤ: "Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά, λέμε ΟΧΙ στην καταστροφή του νησιού μας"

Στην πολύχρονη θητεία μας στα πλοία, πάμπολλες ήταν φορές που αντιμετωπίσαμε φουρτούνες και πολλά άλλα προβλήματα εντός και εκτός των πλοίων.

Τώρα ως απόμαχοι της θάλασσας τα τελευταία δέκα χρόνια βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την λαίλαπα των μνημονίων, μια λαίλαπα που συνεχίζεται και με την τωρινή κυβέρνηση της Ν.Δ, και έχει να κάνει με το ασφαλιστικό, την φτωχοποίηση των χαμηλοσυνταξιούχων, την κλοπή των αναδρομικών μας, τις υπεραυξήσεις στις τιμές των αγαθών και ενέργειας, τους αναποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας, την μετατροπή του νησιού μας σε φυλακές ψυχών, κ.ά.

Αλλά πάνω από όλα βάζουμε το μέλλον των παιδιών και εγγονών μας στο ακριτικό ναυτονήσι μας, και για τον λόγο αυτό δεν μπορούμε να κλείσουμε και αυτή την φορά τα μάτια και αυτιά μας στα σχέδια της Κυβέρνησης – Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και των εντολέων-αφεντικών τους (Γερμανία), όπου σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες , η εταιρεία ΓΕΚ Τέρνα που αναδείχθηκε ανάδοχος της δημιουργίας δομών σε Χίο, Λέσβο και Φυλάκιο Έβρου, δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει εργασίες στην περιοχή του Θόλους στις 4 Ιανουαρίου2022 , και όλα αυτά τη στιγμή, που, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Θόλους δεν έχει απασχολήσει τη δικαιοσύνη σε επίπεδο Αστικού Δικαστηρίου.

Και ενώ σε όλη την οικουμένη γιόρτασαν την γέννηση του θεανθρώπου και ετοιμάζονται να γιορτάσουν την άφιξη του νέου χρόνου, εμείς εδώ στο ακριτικό νησί μας ετοιμαζόμαστε να αγωνιστούμε για την αποτροπή της σταύρωσης του.

Πριν από 2 χρόνια προσπάθησαν ξανά, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν το ματοκύλισμα των Χιωτών που αντιστάθηκαν στους εισβολείς ξυλοφόρους (ΜΑΤ) του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τώρα συνεχίζουν με τα ίδια ακριβώς σχέδια, με την ίδια επιμονή, με τα ίδια ψέματα, και όπως ακούγεται ετοιμάζουν πάλι να φέρουν τους ξυλοφόρους(ΜΑΤ).

Μετά από περίπου δύο χρόνια και τα όσα θλιβερά, απαράδεκτα και πρωτοφανή για τον λαό της Χίου γεγονότα που εξελίχθηκαν από τους εισβολείς ξυλοφόρους(ΜΑΤ) της Κυβέρνησης, και την απαράμιλλη αντίσταση και ενότητα του λαού της Χίου ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης και του «Χιώτη» Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, φαίνεται ότι Κυβέρνηση και Υπουργός δεν έλαβαν καλά το μήνυμα του λαού της Χίου που βροντοφωνάζει για καμιά νέα δομή γενικά στην Χίο για πολλούς και γνωστούς λόγους.

Το Δ.Σ της ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου για ακόμη μία φορά λέει «ΠΑΡΩΝ» και ενώνει την φωνή του με την φωνή των υπολοίπων Χιωτών, στην νέα εφεύρεση Κυβέρνησης – Υπουργού για την κατασκευή νέας δομής στο Θόλος. Είμασταν, είμαστε και θα είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφής νέας δομής πέρα από την πρωταρχική απόφαση για έναν επαρκή χώρο υποδοχής προσωρινής διαμονής, καταγραφής και τακτοποίησης μέχρι 500 άτομα.

Δεν θέλουμε να γίνει το νησί μας φυλακή ψυχών και απαιτούμε σαν Έλληνες ακρίτες πολίτες να μάθουμε επιτέλους ποιος είναι ο απώτερος σκοπός της μόνιμης εγκατάστασης των μεταναστών – προσφύγων στο νησί μας.

Οι κυβερνητικές αυτές προσπάθειες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την λαϊκή βούληση των κατοίκων της Χίου και είναι ολοφάνερο πλέον ότι έχουν επιλέξει να αφήσουν το νησί μας στην τύχη του.

Βλέπουμε ότι συνεχίζεται η γνωστή συνταγή των κυβερνώντων «Για να κυβερνάς με ασφάλεια και να διατηρείς την εξουσία σου, φρόντιζε να σπέρνεις την διχόνοια ανάμεσα στους αντιπάλους σου!».

Κύριε Μηταράκη, καλώς ή κακώς όπως εμφανιστήκατε σαν μετεωρίτης στην Χίο έτσι πιστεύουμε ότι θα εξαφανιστείτε, ενώ εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα παραμένουμε εδώ φυλάγοντας «Θερμοπύλες» και για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που θέλετε να μας προσκομίσετε με την μόνιμη παραμονή των παρανόμως εισερχομένων στο νησί μας.

Πρέπει επιτέλους να γίνει πρωταρχικός στόχος Περιφέρειας και Δήμου η ματαίωση των σχεδίων Κυβέρνησης – Υπουργού που θέλουν να υλοποιήσουν τα σχέδια άλλων – τρίτων, αδιαφορώντας και μη λαμβάνοντας υπόψιν τους την απαίτηση του λαού της Χίου.

Εκφράζουμε δυναμικά την έντονη ανησυχία και προβληματισμό μας στο μείζον αυτό θέμα που είναι για τον λαό της Χίου υψίστης Εθνικής, κοινωνικής, ιστορικής και οικονομικής σημασίας, Οι ακριτικές περιοχές πρέπει να παραμείνουν σε Ελληνικά Χέρια και να εξαιρεθούν από τον σχεδιασμό νέων δομών που σας προστάζουν τα αφεντικά σας(Γερμανία!).

Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στην Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, και καλούμε την ναυτική οικογένεια του νησιού μας να είναι σε εγρήγορση και να συμμετάσχει καθολικά και αγωνιστικά σε οποιοδήποτε κάλεσμα κινητοποίησης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου.

Όπως δεν τα καταφέρατε πριν δύο χρόνια παρόλο που ματοκυλίσατε την Χίο, δεν θα τα καταφέρετε ούτε και τώρα, δεν θα τα καταφέρετε γιατί είμαστε ενωμένοι και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, Γιατί αγαπάμε τον τόπο μας, Γιατί αγαπάμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΣΕ ΘΟΛΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑΛ, Η ΧΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΚΡΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!! 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ