23.3.2022 15:27

ΠΕΣ ΝΑΤ: "Λέμε «ΝΑΙ» στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 6 Απρίλη"

Επιστολή προς τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων

Αξιότιμοι Κύριοι, 

Με την επιστολή αυτή το ΔΣ της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, χαιρετίζει το πλατύ απεργιακό κάλεσμα μάχης Σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Οργανώσεων ώστε στις 6 Απρίλη να πάρουν τα απεργιακά συλλαλητήρια χαρακτήρα παλλαϊκής πανελλαδικής κινητοποίησης, ενάντια στην ακρίβεια, για Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Για τον λόγο αυτό, Καλούμε την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία(Π.Ν.Ο), για την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για τη λήψη απεργιακής απόφασης, καθώς και αποφάσεις για πολύμορφες κινητοποιήσεις στη βάση των προβλημάτων των ναυτεργατών.

Να δώσουν μαζικό "παρών", συλλογικά – οργανωμένα να δυναμώσουμε τον αγώνα για τα οξυμμένα προβλήματα σε ακρίβεια, υγεία, ΣΣΕ, οργανικές συνθέσεις, συνθήκες εργασίας, ανεργία, επαναπατρισμό, συνδικαλιστικά δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση, φορολογία, ναυτική εκπαίδευση, για όλες τις πλευρές των κοινωνικών προβλημάτων, που αφορούν τη ζωή μας. 

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι κάθε μέρα θα περιορίζουν κι άλλο τις ανάγκες τους, ότι θα παραιτούνται ακόμα κι από τα στοιχειώδη. Απάντηση είναι ο αγώνας για άμεσα μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, η πάλη για να ζει ο λαός με αξιοπρέπεια, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του.

Όλοι στο πόδι για να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα του πολέμου και της ακρίβειας

Με συναδελφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ ΠΕΣ ΝΑΤ ΧΙΟΥ

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ