10.5.2012 14:43

Περιμένουν το σχηματισμό κυβέρνησης για να… δουλέψουν

«ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ» ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο σχηματισμός ή μη κυβέρνησης επηρεάζει άμεσα 1.232 συμπολίτες μας, που προσδοκούν την πρόσληψη τους μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.
Ενώ όλα ήταν έτοιμα, η προκήρυξη των εκλογών ανέστειλε τις προσλήψεις και οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται σε προσωρινή «ομηρία».
Όπως εξήγησε στον «π» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τ. Κώσταλος, «κατόπιν υποδείξεως του ΑΣΕΠ ανεστάλησαν οι διαδικασίες επιλογής και πρόσληψης ωφελούμενων μέχρι τη διενέργεια των εκλογών και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Όλες οι προθεσμίες που προβλέπονται στην οικεία πρόσκληση παρατείνονται κατά ίσο χρονικό διάστημα. Έτσι δεν υπάρχει τίποτα νεότερο και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να περιμένουμε την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης».
Έτσι οι εργαζόμενοι αλλά και οι φορείς στους οποίους θα απασχολούνταν θα πρέπει να κάνουν κι άλλη υπομονή για να συνεχιστούν όλες οι διαδικασίες, με την κατάρτιση των πινάκων, τις ενστάσεις που πιθανά θα υποβληθούν. Δέκα ημέρες μετά από αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν ποιοι και πού προσλαμβάνονται.
Η εργολαβία σώζει την Υπηρεσία Καθαριότητας
Στο προσωπικό που θα προσλάμβανε από τα παραπάνω προγράμματα ευελπιστούσε και η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου για να καλύψει τις ανάγκες της.
Αναγκαστικά ήδη εφαρμόζεται σε 8 δρομολόγια καθαριότητας η επάνδρωση τους με μόλις έναν υπάλληλο και η επιλογή που έχει ο Ν. Μαρτάκης είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση της εργολαβίας που προκηρύσσεται στις 15 Μαΐου για τον εξωραϊσμό των κοινοχρήστων χώρων και τον καθαρισμό των παραλιών.
«Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον επτά εργολάβοι. Η εργολαβία έχει προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και αφορά για ένα χρόνο τον καθαρισμό και τον εξωραϊσμό των κοινοχρήστων χώρων και των παραλιών. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, λειτουργούμε οριακά. Θα ορίσουμε και κάποιους επιστάτες ώστε να ελέγχουν ότι ο εργολάβος κάνει σωστά τη δουλειά του και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με βάση αυτά τα δεδομένα. Για τις θέσεις κοινωφελούς χαρακτήρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Όπως όλοι, περιμένουμε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση», εξηγεί ο αντιδήμαρχος.
Σε περίπτωση πάντως που δεν ευδοκιμήσουν οι διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης, η πρόσληψη για τους 1.232 αναμένεται να έρθει κατά τον Ιούλιο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ