27.11.2014 13:31

Περιφέρεια δύο ταχυτήτων [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΝΩ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ, ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ

Τις ανισότητες που δημιουργεί η ίδια η πολιτεία ανάμεσα στα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου επαναφέρει με παρέμβασή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου, με αφορμή την ίδρυση και δεύτερου παραρτήματος του ΕΚΑΒ στην Καλλονή Μυτιλήνης, όταν στη Χίο το ένα και μοναδικό παράρτημα υπολειτουργεί.

«Τη στιγμή  που στα υπόλοιπα νησιά του Βόρειου Αιγαίου το ΕΚΑΒ υπολειτουργεί λόγω της τρομακτικής έλλειψης προσωπικού είναι πρόκληση οι δυο πολιτικοί παράγοντες της κυβέρνησης να ασκούν προσωπική ψηφοθηρική πολιτική και μάλιστα με έξοδα του ελληνικού κράτους, αγνοώντας τις τεράστιες ελλείψεις στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Άλλωστε πρόσφατο είναι το παράδειγμα με τον άδικο θάνατο νέου ανθρώπου πατερά τεσσάρων παιδιών στη Σάμο.
Μόνο στην Χίο οφείλονται έως το τέλος του 2014 πάνω από χίλιες ημέρες ρεπό και άδειες στα 14 άτομα που υπηρετούν στο ΕΚΑΒ Χίου. Ένα ασθενοφόρο καλύπτει όλο το νησί από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το πρωί της επόμενης ημέρας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει καθημερινά ο πληθυσμός του Νομού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιδίου του ΕΚΑΒ στην Σάμο και Ικάρια η ιδία κατάσταση επικρατεί»,
αναφέρουν μεταξύ άλλων τα στελέχη του ΣΕΣΝΟΧ.

Ενδιαφέροντα είναι και όσα επισημαίνει ο ΣΕΣΝΟΧ στη βάση των αριθμών καθώς από τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι   τα περιστατικά που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στη Χίο είναι περίπου τα ίδια σε αριθμό με την Λέσβο.

«Δεδομένου λοιπόν του κινδύνου για τον πληθυσμό των νησιών μας η αποφασιστική παρέμβαση της κυβέρνησης είναι να προσλάβει με διαγωνισμό –δηλαδή ένα χρόνο μετά – τον εκπληκτικό αριθμό των τεσσάρων ατόμων για να ενισχύσει το ΕΚΑΒ Χίου .
Και επειδή δεν μας αφορούν οι όποιες γελοίες δικαιολογίες προβάλλουν οι της κυβέρνησης, απαιτούμε την κάλυψη των κενών θέσεων διασωστών γιατί είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε και στον τόπο μας αθώα θύματα»,
καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ