30.10.2014 10:46

Πεδίο μαχών η Κλειδού

ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΖΩΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Κάτοικοι του Βροντάδου, αλλά και κυνηγοί, διαμαρτύρονται ότι αρκετοί κυνηγοί, δεν τηρούν τους κανονισμούς θήρας στην επιτρεπόμενη ζώνη της Κλειδούς.

Οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν ότι ασυνείδητου κυνηγούν κοντά στα σπίτια, χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας από τους οικισμούς και τους άλλους κυνηγούς που ορίζει η νομοθεσία, θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους και ταυτόχρονα δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των θιγόμενων, αλλά και των οργάνων της πολιτείας.

Πολύ συχνά άνθρωποι που κάθονται αμέριμνοι στο σπίτι τους, αλλά και κυνηγοί που προσπαθούν να κάνουν το χόμπι τους με ασφάλεια, δέχονται βροχή από σκάγια.

Η ζώνη απαγόρευσης του κυνηγιού στην Κλειδού είναι συγκεκριμένη, αλλά  πολλές φορές έχουν καταγγελθεί παραβιάσεις.

Η απαγορευμένη έκταση των 5.400 στρ., αρχίζει από τον Αγ. Ματθαίο Κοφινά και φτάνει έως τη αριστερή πλευρά του χείμαρρου Αρμένη στην Κλειδού, καλύπτει τις περιοχές του  Αγ. Στέφανου και των Ρεστών και φτάνει έως τον Αγ. Γιάννη Τρυπατέ των Καρυών. Επιτρέπεται με συγκεκριμένους όρους στην περιοχή της Λιβάδας, η οποία ξεκινάει από τον άσφαλτο μετά το Περιβαλλοντικό Πάρκο της Κλειδούς  και καλύπτει όλη τη δεξιά πλευρά του χείμαρρου Αρμένη έως τον Αγ. Μακάριο, στις στροφές του Αίπους.

Στην περιοχή αυτή, όπως καταγγέλλεται,  γίνεται “πόλεμος” στα απογευματινά καρτέρια της τσίχλας. Σε πολλά σημεία μάλιστα “οι τσιχλάδες” φτιάχνουν και  ξύλινα ή πέτρινα “ταμπούρια” κάλυψης, αφού δεν πρέπει να φαίνονται. Ο πρόεδρος των κυνηγών Γιάννης Μεννής υποστηρίζει ότι κατασκευάζουν μόνο ξύλινα “φύλαχτρα” παραλλαγής, αλλά οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστο στοιχείο για τις καταστροφικές τους δράσεις.

Τονίζει όμως και αυτός ότι οι κυνηγοί οφείλουν να σέβονται τους νόμους και έχουν ηθική πρώτα και στη συνέχεια νομική υποχρέωση να σέβονται και να προστατεύουν  τον κόσμο και τους άλλους κυνηγούς.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ