19.7.2016 16:33

"Πατώνει" η κατανάλωση στις παραλίες

ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Μόνο ελληνικά ακούγονται στις παραλίες μας με τους τουρίστες να είναι πραγματικά δακτυλοδεικτούμενοι. Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις οργανωμένες πλαζ έχουν ανεβάσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, έχουν διατηρήσει τις τιμές στα ίδια με πέρσι επίπεδα. αλλά και πάλι στο ταμείο βλέπουν τα έσοδα τους λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά.

Κοινή συνισταμένη  των  καταστηματαρχών  είναι ότι οι τιμές και το φετινό καλοκαίρι είναι όσο το δυνατόν καλύτερες, αφού δε χρεώνουν στον πελάτη τις ξαπλώστρες και την ομπρέλα που τους παρέχεται,  παρά μόνο τον καφέ ή το αναψυκτικό που θα πάρουν.

Κίνηση υπάρχει, χρήμα μάλλον όχι

Όπως ανέφερε στον «π» ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στην παραλία της Μπέλα Βίστα, Κ. Τομάζος, «η κίνηση του κόσμου κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρσι, από εκεί και πέρα όμως τα έσοδα έχουν μειωθεί διότι ο κόσμος είναι πιο συγκρατημένος» και συμπλήρωσε ότι η παραλία είναι πιο άρτια συγκριτικά με το περασμένο καλοκαίρι διότι έχουν τοποθετηθεί  καινούργιες ντουζιέρες, διαθέτει μπλε σημαία, τα βότσαλα αποτελούν παρελθόν και τα έχει αντικαταστήσει η άμμος και γενικότερα η παραλία φέτος είναι πιο προσβάσιμη από περασμένα καλοκαίρια.

Με το κιάλι βλέπουν τους τουρίστες στην περιοχή του Καρφά

Στην περιοχή του Καρφά τώρα, τα πράγματα δεν κυλούν έτσι όπως θα ήθελε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου καφε μπαρ  «Αλάτι και Πιπέρι», μιας και ο κόσμος είναι μειωμένος κατά πολύ συγκριτικά με πέρσι. Οι τιμές είναι οι καλύτερες στο μέγιστο δυνατό, αλλά τους τουρίστες τους βλέπουν με το κιάλι. Ο λουόμενος που θα πάει στο συγκεκριμένο μαγαζί δε θα υποχρεωθεί να πληρώσει την ξαπλώστρα του παρά μόνο αυτό που θα επιλέξει να πάρει, αλλά και πάλι δεν έχουν την ανταπόκριση που περίμεναν. «Πέρσι το πρόβλημα ήταν το προσφυγικό και το κατανοήσαμε, φέτος η κατάσταση είναι χειρότερη από το περασμένο καλοκαίρι», επισημαίνει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου κ. Στρατάκης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ