Συνολικά σε 18 κατασβέσεις πυρκαγιών με κύρια αιτία τα βεγγαλικά επενέβη η Π.Υ. Χίου από τις 19:45 του Μ. Σαββάτου μέχρι τη 01:00 της Κυριακής του Πάσχα.
Συγκεκριμένα επενέβη στις παρακάτω περιοχές: Μαρίνα Καστέλλου, Πετροκάραβο Βροντάδου,Αγιος Θεοδόσιος Σπηλάδια, Ευρετή, Βροντάδο, Κοφινάς, Αίπος, Αγιο Γιάννη περιοχής Γκιάλα, Παναγία Ελεούσα Ζυφιά, Καρυές, Αγιο Κήρυκο, στην οδό Γλύπτη, στην Γ´πάροδο Βερίτη (κάδος αποριμάτων).
Στις κατάσβεσεις επενέβησαν 5 οχήματα με 20 άντρες και οι εθελοντές της ομάδας Ο της ΛΕΦΕΔ και της Α (Αγ.Γεωργίου Συκούση).
Παράλληλα σε ετοιμότητα βρισκόταν επιπλέον 4 οχήματα της Π.Υ. με 15 άντρες σε διάφορα σημεία του νησιού καθώς και το σύνολο των εθελοντικών ομάδων με τα οχήματα τους επίσης .
Ο Δήμος Χίου διέθεσε μία υδροφόρα για παροχή νερού, η Τροχαία Χίου διευκόλυνε την κυκλοφορία των οχημάτων για την άμεση επέμβαση, ενώ σε ετοιμότητα υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Πιθανή αιτία των πυρκαγιών η ρίψη βεγγαλικών σε συνδυασμό με τον βόρειο άνεμο των 4 Β που επικρατούσε κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρθηκε.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.