7.8.2014 18:27

Παρέμβαση του Κ. Τριαντάφυλλου στη βουλή για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του ΕΝΦΙΑ

Αποτελεσματική αποδείχθηκε η παρέμβαση του βουλευτή Χίου και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου, χθες, στη Βουλή για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τον ΕΝΦΙΑ.

Πιο συγκεκριμένα, επί δύο μέρες, πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, κατέβαλε συστηματική προσπάθεια για την διόρθωση των λαθών, προτείνοντας λύσεις στα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Συγκεκριμένα πρότεινε παράταση καταβολής της πρώτης δόσης ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε να διορθωθούν τα λάθη, αλλά επίσης να ληφθούν υπόψη κατά τον υπολογισμό του φόρου οι αξίες, όπως αυτές προσδιορίσθηκαν για το ΕΤΑΚ και το ΦΑΠ, ώστε να διορθωθούν τα «εξωφρενικά»,  όπως τα χαρακτήρισε, λάθη.

Έντονη και αυστηρή ήταν και η κριτική που άσκησε για τα παραπάνω θέματα στη Γενική Γραμματέα Εσόδων, για το γεγονός ότι δεν προέβλεψε και δεν πρόλαβε τα λάθη. Δεν αποδέχθηκε δε την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για συμψηφισμό της πρώτης δόσης.

Έτσι, ανακοινώθηκε και επίσημα ότι αναβάλλεται κατά ένα μήνα (τέλος Σεπτεμβρίου) η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ώστε να διορθωθούν τα λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές, χωρίς να επιβαρυνθούν και ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

Επίσης,  λίγο αργότερα από την εισήγηση του Κώστα Τριαντάφυλλου στη Βουλή για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο τρόπος υπολογισμού των αξιών για τον ΕΝΦΙΑ, ο Υπουργός Οικονομικών, αναγνωρίζοντας το λάθος, ανακοίνωσε από το ίδιο βήμα ότι ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογισθεί με βάση τις αξίες που υπολογίστηκε ο ΦΑΠ το 2013. Αυτό αφορά 4.000 οικισμούς στη χώρα, στους οποίους τα ακίνητα είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ