23.4.2022 20:26

Παρέλαση στήριξης του Ρουκετοπόλεμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η νέα γενιά του Βροντάδου βγήκε μπροστά με στόχο τη διατήρηση του εθίμου

Εκατοντάδες κάτοικοι του Βροντάδου κάθε ηλικίας, έδωσαν το "παρών" στην καθιερωμένη παρέλαση των Ρουκετατζήδων που πραγματοποιείται κατά το έθιμο το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, σηματοδοτώντας, την έναρξη του Ρουκετοπόλεμου. 

Άτομα κάθε ηλικίας από τις πιο μικρές γενιές μέχρι και τους απόμαχους Ρουκετατζήδες, συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή του Βροντάδου, σε μία προσπάθεια στήριξης του εθίμου, τη στιγμή που ελάχιστες φωνές ζητούν την κατάργησή του. 

Μετά από 2 χρόνια πανδημίας, οι κάτοικοι του Βροντάδου, αναβίωσαν την καθιερωμένη παρέλαση, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, το έθιμο πραγματοποιείται μακριά από τις υπερβολές του παρελθόντος ενώ προσέθεσαν ότι ο κοινός διάλογος ρουκετατζήδων και θιγομένων κατοίκων, είναι προς το συμφέρον όλων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, για φέτος, μόλις 2 ιδιοκτήτες σπιτιών, αρνήθηκαν την προστασία των σπιτιών τους, με τον Αντιδήμαρχο Ομηρούπολης Σιδερή Ντομάτα, να σημειώνει ότι ο Δήμος έκανε ότι ήταν δυνατόν για την προστασία ενοριών και περιουσιών. 

Από τις 20:30 τα συνεργεία, έλαβαν τις θέσεις τους στους ρουκετοσύρτες με τον φετινό αριθμό των ρουκετών να υπολογίζεται στις 10.000 - 15.000 ρουκέτες. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ