25.3.2022 14:51

Παρέλαση με ψηλά τη σημαία της Εθνικής Μνήμης του 1922 (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από 2 χρόνια πανδημίας και σκληρών μέτρων η οδός Δημοκρατίας γέμισε ασφυκτικά με κόσμο

Υπό την σκέπη της σημαίας της Εθνικής Μνήμης του 1922 και με σύμμαχο τον καλό καιρό, παρέλασαν τα πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα της Χίου, τιμώντας την 201η επέτειο από την εθνική παλιγγενεσία του 1821.

Στην πλειονότητά τους τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία του νησιού, με την παρουσία τους υπενθύμισαν την φετινή διπλή ιστορική επέτειο αφού συμπληρώνονται τα 200 χρόνια από τη μεγάλη σφαγή της Χίου το 1822 αλλά και της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922.

Μάλιστα οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι της Χίου, ιδιαίτερα του Καστέλλου και του Βαρβασίου, παρέλασαν έχοντας στην κορυφή των τμημάτων τους τη σημαία για τα 100 χρόνια από τη σφαγή και τον διωγμό των Ελλήνων της Μικρασίας από τις από αιώνων πατρογονικές τους εστίες.

Στα μηνύματά του οι αρχές του νησιού επεσήμαναν τη σημασία της διπλής επετείου ευχόμενοι χρόνια πολλά στους Χιώτες όπου γης.

Της παρέλασης των τμημάτων, προηγήθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Παναγίας Ευαγγελίστριας αλλά και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην οδό Δημοκρατίας.

Από τις φετινές εκδηλώσεις απουσίαζαν τόσο ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος όσο και ο νέος Ταξίαρχος της 96 ΑΔΤΕ «Χίος», αφού ο μεν πρώτος έχει έρθει σε επαφή με κρούσματα και άρα τέθηκε σε καραντίνα ενώ ο δεύτερος έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ "Π" ΣΤΟ FACEBOOK

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ